Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C
Çar 16°C

2. Ayancık Film Festivali Programı Belli Oldu

Ayancık Film Festivali, bu yıl ikinci kez sinemaseverleri bir araya getiriyor.

2. Ayancık Film Festivali Programı Belli Oldu
19 Haziran 2023 22:18

Sinop’un Ayancık ilçesinde geçen yıl ilk kez gerçekleştirilen Ayancık Film Festivali, bu yıl ikinci kez sinemaseverleri bir araya getiriyor. Film festivali Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla, Nirengi Kültür Sanat Derneği ve Ayancık Belediyesi iş birliğinde 22-25 Haziran tarihleri arasında Ayancık’ta gerçekleştirilecek.

Film festivalinde kurmaca ve belgesel kategorilerinde 10’ar adet film gösterilecek olup, 5’er adet film finalist olarak yarışacaktır.

Juri koltuğunda oturacak isimler;

Belgesel Kategorisi Jürisi

  • Yapımcı – Yönetmen, Sevinç Yeşiltaş,
  • Yapımcı – Yönetmen – Yazar, Zafer Karatay,
  • Yönetmen, Doc. Dr Hakan Aytekin.

Kurmaca Kategorisi Jüri

  • Yönetmen, Reis Çelik,
  • Yönetmen, Atalay Taşdiken,
  • Yönetmen, Çiğdem Sezgin,
  • Oyuncu, Cansu Fırıncı.

Film festivali 22 Haziran Perşembe günü saat 20.00’da Ayancık Tarihi Cezaevi’nde yapılacak açılış kokteyli ile başlayacaktır. Açılış kokteylinde Türk Sineması Dönem Afiş Sergisi ve 70’ler Kostüm Sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunulacaktır. Açılış kokteylinin ardından saat 21.00’de Ayancık Kültür Merkezi’nde Suna filminin gösterimi ve filmin ekibinden yönetmen Çiğdem Sezgin ve oyuncu Nurcan Eren ile söyleşi gerçekleştirilecektir.

2. Ayancık Film Festivali Programı Belli Oldu

Festivalin ikinci günü olan 23 Haziran’da finalist filmlerin gösterimi Ayancık Meslek Yüksek Okulu Şehit Ömer Can Açıkgöz Konferans Salonu’nda yapılacaktır. Dinamo Mesken, Bahçeler Put Kesildi, Heyamola, Salça ve Hatice filmleri izleyicilerle buluşacak. Festival filmlerinin gösterimi ise Ayancık Tarihi Cezaevi’nde devam edecek. İntihar Bekçisi, Müzikli Bir Göç Masalı, Baykuş Sesleri ve Sinekler, Ekmek Teknesi, Ölüm Taklası, Herşey Yolunda ve 23 Sentlik Asker filmleri gösterilecek.

Akşam ise Ayancık Tarihi Cezaevi Açık Hava Sineması’nda Züğürt Ağa filmi seyirciyle buluşacak.

Festivalin üçüncü günü olan 24 Haziran’da da finalist filmlerin gösterimi Ayancık Meslek Yüksek Okulu Şehit Ömer Can Açıkgöz Konferans Salonu’nda devam edecek. Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada, Kim Mihri, Bugün Değil, Dalyan ve Adres filmleri izlenebilecek. Festival filmlerinin gösterimi ise Ayancık Tarihi Cezaevi’nde yapılacak. Herkesin Yapabileceği Bir Şey, Toprağın Uyanışı ve Gece Babamızı Ararken filmleri gösterilecek. Ayrıca Elif ve Arkadaşları Kapadokya filmi ve maskot gösterisi Ayancık Kültür Merkezi’nde çocuklar için düzenlenecek.

Akşam ise Ayancık’a Bir Tutam Temre Otu belgeselinin gösterimi ve filmin yönetmeni Neşe Sarısoy Karatay ile belgesel film yapımı hakkında söyleşi gerçekleştirilecek.

Festivalin son günü olan 25 Haziran’da ise ödül töreni yapılacak. Kurmaca ve belgesel kategorilerinde birinci olan filmlere ödülleri takdim edilecektir. Ayrıca jüri özel ödülü ve seyirci ödülü de sahiplerini bulacak.

Festival başkanı İzzet Arslan “Ayancık Film Festivali, Türk sinemasına katkı sağlamak, yeni yönetmen ve oyuncuların keşfedilmesine fırsat vermek ve sinemaseverlere keyifli bir deneyim yaşatmak amacıyla düzenlenmektedir.” dedi.

Festival programına www.ayancikfilmfestivali.com adresinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.