Dolar 32,5592
Euro 34,9064
Altın 2.433,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 17°C

18 Ocak Okullar Tatil mi? İstanbul’da Kar Nedenli Tatil!

İstanbul, bir anda bastıran ve önceden uyarılarla bilinen önlemlerin alındığı kar yağışı nedeniyle zor saatler yaşıyor. Valilik ise aldığı kararla İstanbul’da eğitime kısa bir süre kar nedeniyle eğitim verdi. Peki, İstanbul’da okullar kaç gün tatil?

18 Ocak Okullar Tatil mi? İstanbul’da Kar Nedenli Tatil!
18 Ocak 2016 01:21

Günler önce yapılan uyarılar İstanbul’da bastıran yoğun kar yağışının çok daha az hasarla geçmesine yardımcı oluyor. Uyarılara rağmen alınan önlemler eğitim konusunda yeterli olmadı. Bu nedenle İstanbul’da eğitime kar nedeniyle bir süreliğine ara verme kararı alındı.

Alınan tatil kararları sadece İstanbul için geçerli değil. Türkiye’nin bir çok noktasına kar yağışı bastırması nedeniyle çok farklı illerde de tatil kararları alındı. Peki, bu iller nereler?

İlk İlimiz: İSTANBUL

Valilik tarafından yapılan açıklamada, elde edilen veriler ve yaşanılan kar yağışı nedeniyle 18 Ocak 2016 tarihi içerisinde tüm gün okulların tatil olacağı belirtildi.

İlk Açıklamalardan Biri Kocaeli’den;

Kocaeli Valiliği, yapmış olduğu açıklamada yarın yoğun bir kar yağışı beklendiğini belirtti. Bu nedenle de okullar 18 Ocak 2016 tarihinde Kocaeli için tatil durumda.

Sakarya’da Taşımalı Eğitime Tatil;

Sakarya ise, taşımalı eğitime yarın ara verdi. 18 Ocak 2016 tarihinde okulların tatil olduğu illerden bir diğeri de Sakarya oldu.

Muğla’da Tek Bir İlçede Kar Tatili

Muğla, sadece Kavaklıdere ilçesinde tatil kararı aldı. İlk ve Ortaöğretim için Kavaklıdere’de yarın tüm gün tatil olacak.

Manisa’da da Tek Bir İlçeden Kar Tatili

Manisa’da bulunan Demirci ilçesi yarın kar yağışının yoğun olabileceği nedeniyle eğitime ara vermiş durumda.

Bu günlerde anne ve babaların da dikkatli olmaları gerektiği konusunda ki uyarılar da sağlık kuruluşları tarafından yapılmakta. Havaların bu denli ani olarak değişmesi ve kar yağışının bastırması ile birlikte grip salgınlarının da yayılması tatil günlerin de çocukların hemen karla oynaması konusunda izin vermeden dikkat edilmesi gerektiğine değindi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.