Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

163 Kişilik Umre Grubu Sinop’a Döndü

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ve Sinop İl Müftülüğü’nün öncülüğü ile Umre’ye giden 163 kişi Sinop’a geri döndü.

163 Kişilik Umre Grubu Sinop’a Döndü
Aslan Özdemir
12 Ocak 2016 19:26

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ve Sinop İl Müftülüğü’nün öncülüğü ile Umre’ye giden 163 kişi Sinop’a geri döndü.

Hayrettin Kaya

20 günlük umre ziyareti kapsamında ilk olarak Mekke-i Mükerreme’ye, ardından’da Medine-i Münevvere’ye geçecek olan kafileye İl Müftüsü Mustafa Erkan başkanlık yaptı. Umre grubu Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından direk Sinop’tan uçakla gönderilen ve direk Sinop’a gelen ilk kafile olma özelliğini taşıyor.

Sinop Havalanın da dualarla karşılanan umre ekibi bugün saat 13.30’da Umre dönüşü konuşan Sinop İl Müftüsü ve Kafile Başkanı Mustafa Erkan, “23 Aralık’ta çıkmıştık yola sene 2015’ti bugün 12 Ocak’ta 2016’da sizlere kavuşmanın tatlı heyecanı içerisindeyiz. Umrecilerimizin de ifade ettikleri gibi hakikaten unutulmaz bir 20 gün yaşadık. Dolu dolu günler yaşadık. Rabbimize ne kadar şükür etsek, ne kadar hamt etsek azdır. Mübarek topraklarda olmanın heyecanı bambaşka. Anlatılmaz ancak yaşanır. Yüce Rabbim hepinize en kısa zamanda o mübarek toprakları ziyaret etmeyi nasip etsin. Önce Mekke’ye gittik. 13 günümüz Mekke’de geçti. Ben Umrecilerimizi ibadet aşkından, şevkinden dolayı tebrik ediyorum. Sinop Umrecileri diğer Umrecilere nazaran rekor kırdı desem fazla abartı olmaz. Bu noktada grup görevlisi hocalarımızı da tebrik ediyorum. Hakikaten çok güzel rehberlik ettiler. Malumunuz bizim kafilemizin özelliği, bütün kafiledeki Umrecilerimizin Sinoplu oluşu ve biz bu programı ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı organizesiyle Sinop’tan gerçekleştirdik. Uçağımız Sinop’tan kalktı ve bugünde yine Sinop’a indik. 163 Umrecimiz vardı ve kendi aramızdaki uyumumuz çok güzeldi Mübarek topraklarda bu uyum zirveye çıktı. Dostluk, kardeşlik, arkadaşlık öylesine gelişti ki inşallah ölünceye kadar unutulmaz hatıralar beraberce hatırlanacak. Bundan sonraki yıllarda da Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, Sinop İl Müftülüğü olarak vatandaşlarımıza hac konusunda, umre konusunda ve diğer tüm konularda en güzel hizmetleri vermeye gayret edeceğiz.” dedi.

Umre görevini gerçekleştiren Barış Öztürk ise, “Kutsal topraklardan ayağımızın tozuyla geldik memleketimize. Diyanet işlerine ve Sinop İl Müftülüğü ‘ne çok teşekkür ederiz gerçekten çok güzel bir organizasyondu. Her günümüz dolu dolu geçti. İbadetlerimizi dolu dolu yaptık. Kutsal bölgeleri gönlünde olan her Müslümanın oralara gitmesini Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah en kısa zamanda bizim gibi sizlerde Sinop İl Müftülüğü ‘nün düzenlediği organizasyona sizde gidersiniz. Bu mutluluğu sizlerde yaşarsınız.” diye belirtti.

Kafilede bulunan bir diğer kişi Büşra Toksoy ise düşüncelerini, “Allaha şükürler olsun çok güzel bir Umre geçirdik. Kafile Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Dolu dolu bir Umre programı geçirttiler bize. Anlatmakla olmaz yaşamak lazım. Rabbim herkese nasip etsin inşallah.” şeklinde belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.