Dolar 32,4456
Euro 34,6357
Altın 2.384,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 14°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
14°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C

13 Mart Hava Durumu Raporu

13 Mart hava durumu raporu! Günlük hava tahmini, sıcaklık, nem oranı ve rüzgar hızı bilgileri burada. Hava durumu detayları için tıklayın!

13 Mart Hava Durumu Raporu
13 Mart 2024 10:06

Hava Durumu Raporu – 13 Mart

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Mart hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre; Türkiye genelinde bazı bölgelerde yağışlı hava etkili olacak, sıcaklıklar ise genellikle mevsim normalleri civarında seyredecek.

Yağış Uyarıları

Çanakkale, Muğla, İzmir, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Afyonkarahisar, Denizli, Adana, Antalya, Mersin, Ankara, Eskişehir, Konya, Bolu, Karabük, Sinop, Zonguldak, Amasya, Samsun ve Tokat illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Muğla il genelinde ise kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Çığ Tehlikesi ve Diğer Uyarılar

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar’ın kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca, bölgesel olarak sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Bölgesel Hava Durumu Tahminleri

  • Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık İstanbul’da 16°C olacak.
  • Ege Bölgesi: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Muğla il genelinde kuvvetli yağış bekleniyor. Denizli’de en yüksek sıcaklık 18°C olacak.
  • Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Adana çevresi ile Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın batı kesimlerinde sağanak yağışlı. Antalya’da en yüksek sıcaklık 20°C olacak.
  • İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. Ankara’da en yüksek sıcaklık 15°C olacak.
  • Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Zonguldak’ta en yüksek sıcaklık 15°C olacak.
  • Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Çorum, Amasya çevreleri ile Tokat’ın batısında sağanak yağış bekleniyor. Trabzon’da en yüksek sıcaklık 19°C olacak.
  • Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. Erzurum’da en yüksek sıcaklık 9°C olacak.
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, yer yer Toz Taşınımı bekleniyor. Gaziantep’te en yüksek sıcaklık 18°C olacak.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.