Dolar 32,4363
Euro 34,7895
Altın 2.453,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

100 liralık hayat

Adana'da okuldan sonra 100 lira haftalık ile bir plastik fabrikasında çalışan 13 yaşındaki ilköğretim 7. sınıf öğrencisi pres makinesinin altında kalarak hayatını kaybetti.

100 liralık hayat
16 Mart 2013 11:33

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Güzelevler Mahallesi Mobilyacılar Sitesi Akasya Sokak’ta faaliyet gösteren Ali K.’ya ait plastik atölyesinde meydana geldi. Akşam saatlerinde Şehit Öğretmen Sait Korkmaz 7-D Sınıfı öğrencisi Ahmet Yıldız’ı özel araçla Adana Devlet Hastanesi’ne getiren 2 kişi, “Çocuğa plakasını alamadığımız bir araç çarptı kaçtı” dedi. Ağır yaralı olan Yıldız, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Çocuğu getiren 2 kişi çelişkili ifade verirken, doktorlar Yıldız’ın ölümüne neden olan olayın trafik kazası olmadığını belirledi.

Polis, Ahmet Yıldız’ın babası Mustafa Yıldız’dan, "oğlum okul çıkışı çalışıyordu” demesi üzerine işyerine gitti. İşyeri çalışanlarını, Ahmet Yıldız’ın ölümüne neden olan pres makinasındaki kanları silmeye çalışırken bulan polis, inceleme yapılması için Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerini çağırdı. Çalışanlar, Yıldız’ın çocukların büyük ilgi gösterdiği taso oyuncağı üretimi sırasında numune almak için eğildiği sırada pres makinasına sıkıştığını söyledi. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken Mustafa Yıldız, oğlunun ölümüne neden olanlardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Kardeşinin sessiz, başarılı bir öğrenci olduğunu anlatan Tahsin Yıldız, “7 kardeşin en küçüğüydü. Daha önce babamın zücaciye dükkanına yardım ediyordu. Babam iflas ettikten sonra işe girmek istedi. Okul harçlığını çıkarmak için 2 ay önce, temizlik ve getir götür işlerini yapmak için bu iş yerine girdi. Haftalık 100 lira alıyordu. Sabah bana kahvaltı hazırlayıp okula gitti. Öğlen eve geldiğinde yemek için benden 5 lira aldıktan sonra işe gitti. Bir kaç saat sonra kötü haberi aldık. Önce trafik kazası dediler ancak doktorlar trafik kazası olmadığını anlayınca gerçek ortaya çıktı” dedi.

Sınıf arkadaşları ve öğretmenleri otopsinin ardından gözyaşları arasında toprağa verilen Ahmet Yıldız’ı son yolculuğunda yalnız bırakmazken, yakınları “Getir götür işlerini yapacaklarını söylediler ama 13 yaşındaki çocuğu pres makinasında çalıştırarak ölümüne neden oldular” diyerek iş yeri sahibine tepki gösterdiler. Ahmet Yıldız’ın sınıfta herkes kardeşi gibi sevdiğini anlatan arkadaşları ise, “Bu Pazar Taşköprü’ye gidip hep birlikte fotoğraf çektirecektik ama Ahmet bizi yalnız bıraktı” diyerek gözyaşı döktüler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.