Dolar 32,4519
Euro 34,7410
Altın 2.440,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 16°C

1. Çaylıoğlu İstefan Ustaburnu Kültür ve Balıkçılık Festivali Gerçekleştirildi

Ayancık’ta Çaylıoğlu İstefan Ustaburnu Kültür ve Balıkçılık Festivali büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

1. Çaylıoğlu İstefan Ustaburnu Kültür ve Balıkçılık Festivali Gerçekleştirildi
18 Temmuz 2022 16:29

İlçemiz Ayancık’ta ilk kez düzenlenen Çaylıoğlu İstefan Ustaburnu Kültür ve Balıkçılık Festivali büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Çaylıoğlu Su ürünleri Kooperatifi’nin öncülüğünde Çaylıoğlu Köyü Derneği, Çaylıoğlu Köyü Çevre Platformu ve Çaylıoğlu köyününün destekleri ile bu yıl 11-12 Temmuz 2022 tarihlerinde Çaylıoğlu köyünde birincisi gerçekleştirilen festival yöresel müzikler ve halk oyunları gösterileri ile başladı. Festivalde Ayancık’a özgü yemekler ikram edilirken, eski eğlenceli köy oyunları da oynandı.

YAT RALLİSİ AYANCIK’TA MOLA VERDİ

Çaylıoğlu İstefan Ustaburnu Kültür ve Balıkçılık Festivaline, Karadeniz Yat Rallisi kapsamında yola çıkan Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği (DADD) üyeleri de İstefan Limanında mola vererek katıldılar. Tarihi yapısı ile bilinen Çaylıoğlu köyünde gerçekleştirilen festivalde çeşitli yarışmalar düzenlenirken, açık hava sinema gösterimide yapıldı.

AMACIMIZ KÖYE SAHİP ÇIKMAK

Köyde yaşayan vatandaşlar yürütülen çalışmalara tepki göstererek “Bizler köy halkı olarak taş ocakları ve balık çiftliklerine karşı birlik ve beraberlik örneği göstererek ata mirasımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu mücadelemizi birincisini gerçekleştirdiğimiz festival ile herkese duyurmayı hedefliyoruz. Festivali her yıl geleneksel olarak gerçekleştireceğiz. Bu mücadelede bizleri yalnız bırakmayan DADD Ralli Karadeniz ekibine de teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: Ayancık Gazetesi

1. Çaylıoğlu İstefan Ustaburnu Kültür ve Balıkçılık Festivali Gerçekleştirildi

YORUMLAR

  1. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Ayancığın bu harika köyünü bu şekilde görmek çok sevindirici. Birincisi gerçekleşmiş haberimiz olmadı, bu yaz ikincisi olacaksa bunu iyi organize etmek lazım.Ayancık kaymakamı ile işbirliği yapılırsa yurt içi ve yurtdışındaki vatandaşlarda kendilerini ona göre hazırlarlar. Çok güzel bulduğum şeyde DADD (denizlerdeyiz ralli karadeniz ekibi ) ile anlaşarak rotalarını o tarihe ayarlamaları.Onlara ev sahipliği yapabilecek sponsor bulmak,Kermesler organik ve yöresel yemekler için Ayancıktaki bütün kuruluşları harekete geçirmek vede SİNOP VALİLİĞİNDEN YARDIM ALMAK LAZIM. valimizde Trabzonlu yani bölgemizden .Denizden ulaşım şart,2015 te aralık ayında uzun şasi minibüsle gittik ,tehlikeli buldum açıkçası.Peşimizden yol yarılmış çökmüş ,hatta bunu yazarımız Adil bey Doğuş gazetesine ÖLÜM YOLU olarak yazmıştı. Ayancığın adını bilmeyenler var .İnsanoğlu huzur ister, milletçe darlandık afetlerden . böyle etkinliklerle kaynaşma sağlanır , herkes elinden geleni yapmalıdır. TEMMUZ ÇABUK GELİR ŞİMDİDEN KONUŞULMALIDIR. Zuhal Karahan Heybeliada