Dolar 32,3363
Euro 35,1725
Altın 2.241,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

 Sinyor Terim’in ‘’Futbol Diktatörlüğü’’ bitti

27 Temmuz 2017 12:54

“Keskin sirke küpüne zarar verir.” verdi.

“Keskin sirke küpüne zarar verir.” verdi.

Aslan Özdemir

 

Öfke insana olmadık işler yaptırır. Kişi öfkeliyken mantıklı düşünemez ve mutlaka hata yapar. Özellikle çok öfkeli kimse, kendi sağlığını bozar, vücudunu yıpratır ve işlerini altüst eder.

İnsanın kendine yaptığı kötülüğü kimsecikler yapamaz. Kişi yanılabilir ama bununda bir sınırı vardır. Hatalardan ders çıkarmak onları bir daha tekrar etmemek gerekir. Üstelik yanlış davranışı yüzünden zarar uğramayan kimsenin bu durumdan yakınmaya hakkı yoktur. Oysa başkası bir kötülük yapsa bağırıp çağırma hakkımız vardır.

Kesilen baş yerine konmaz.”

İnsan bir iş sonuçlanınca onu başa döndüremez. Bütün tedbirimizi işin başında almalı daha iş tam olarak kesinleşmeden gerekli değişiklikleri yapmalıyız. Kesin olarak yapılan sonuçlandırılan iş eski durumuna getirilemez. Onun için her davranıştan önce bunun nasıl bir sonuç doğuracağını iyi hesap etmek ondan sonra işe girişmeye ya da girişmemeye karar vermek gerekir.

Yukarıda yazdıklarımın hepsi Sinyor TERİM için.

Çünkü Türk Futbol camiasında Terim megolamanlığı hep vardır. Bu camianın içinde olan kişiler bunu çok iyi bilir.

Galatasaray’da kaptan olarak futbolcu olduğunda da aynı Fatih TERİM’di. Sporculuk yaşamı başarının yanında vukuatları ile de gündem oluşturmuştur.

Neredeyse doğduğu yıldan beri hayatımızın içinde olan biri Fatih TERİM. Bu da 63 yıla tekabül ediyor.

Hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyeriyle hepimizin hayatında önemli bir yeri vardır.

Her ne kadar futbolculuk döneminde başarılı olsa da gerçek başarıyı teknik direktörlük zamanlarında yaşadı.

Galatasaray ve Milli Takım ile sayısız maçlar kazandı, kupalar kaldırdı. 63yıllık ömrüne nice şampiyonluklar sığdırdı.

Ancak bugün geldiği nokta kontrolsüz güç güç değildir Sinyor TERİM.

1977 yılında Adana Demir Spor’dan Galatasaray’a transfer olmuştu. Rüya gibiydi. Daha sonra medyada o kadar çok vukuatına tanıklık ettik ki; Galatasaray Divan Kurulu üyesi Gündüz AKTUĞ’u dövmesi, 1980 de maç sonunda Emniyet görevlileri ile kavga etmiş tutuklanması sonra serbest bırakılması, FB’li merhum ( o vakit Adana Demir Spor’da)Erol TOGAY’a kafa atması, maç esnasında hakeme tükürmesi, 1985 yılında aktif futbolu bıraktığını açıklıyordu.

Gittiği kurslar ile antrenör olmuştu. Sırası ile Ankaragücü, Göztepe futbol takımlarını çalıştırdı.

1989 yılında Ankaragücü teknik direktörlüğü sırasında orta hakem Haşim GÖKALP’e hakaret ettiği gerekçesiyle 45 gün hak mahrumiyeti aldı.

Fatih TERİM’in kabadayılık ayak sesleri hep vardı. Futbolcuyken özel yaşamında ve teknik direktörken de.

Yine Söylüyorum; Fatih Terim dünde böyleydi, bugünde böyle, yarında böyle olacak.Fıtratında var.

İstanbul spor ile oynanan maç sonrası Saffet SUCİC ile girdiği münakaşa sonrası TV’ya verdiği röportaj “ırkçı” söylem olarak arşivlerde kaldı.

İtalya’da Florentina’yı çalıştırırken UEFA kupası maçında maçın Türk hakemi Orhan ERDEMİR’e ağır hakaretler etmiş tribüne gönderilmiştir.

Basın mensubu Osman TANBURACI’yı telefon ile arayarak “senin bıyığını s…” diyerek mahkemelik olmuş ve ceza almıştır.

Say say bitmeyen bir başarı öyküsü yanında say say bitmeyen vukuat çizelgesi.

En sonunda aslına tekrar rücu etti Sinyor TERİM(Sinyor Terim’i kullanmam Bodrum’daki yatının güvertesindeki İtalyan bayrağı kullandığı  içindir)

Geçen hafta Alaçatı’da kebapçı bastı. Sonra ekranlara çıkarak açıklama yaptı. Yersen!

Ancak devletin hukuk sistemi içerisinde değil kendi üslubunca halletmeye çalıştı, sonrada Türkiye Futbol Federasyon Yöneticileri de raconu ters diyerek işine son verdi.

Son vermesi gerekiyordu. Çünkü bu ülke “Muz ülkesi” değil. Söylemini çürütmek zorundaydı ve gerekeni yaptı. TFF sitesinde siz yazılana bakmayın son kez TERİM’e jest yapılmış. Kovduk mu yazsaydı!!!

Sinyor Terim ayrıldıktan sonra.TFF’u çok önemliymiş gibi’’Futbol Direktörlük’’makamını lav etti.

Zaten ‘’Futbol DİKTATÖRLÜĞÜ’’ vardı. Vatana, millette, hayırlı olsun.

Eeeee ne demiş atalarımız “Keskin sirke küpüne zarar verir.” verdi.

Adil YILDIZ

24 TEMMUZ 2017

İSTANBUL

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.