Dolar 32,3229
Euro 35,1696
Altın 2.240,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Sinop’ta Organ Bağışına Farkındalık Yaratıldı

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından farkındalık oluşturmak için “Can Ol Yaşat ki Yaşa” sloganıyla program düzenlendi.

Sinop’ta Organ Bağışına Farkındalık Yaratıldı
Hayrettin Kaya
11 Ocak 2019 10:18

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından farkındalık oluşturmak için “Can Ol Yaşat ki Yaşa” sloganıyla program düzenlendi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Sinop Kültür Merkezinde düzenlenen organ bağışı programına ilgi oldukça büyüktü.

Aslan Özdemir

15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, Türk Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, CHP Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü, MHP Belediye Başkan Adayı Hasan Demir, Sinoplu İş Adamları Derneği Genel Başkanı Rafet Orhan ve yönetim kurulu üyeleri,Sinopspor yönetimi, Sinop Motorsporları Kulübü, Sinop Off-Road Kulübü, diğer Sivil Toplum Kuruluşları, kurum müdürleri ve basın çalışanları katıldı. Organ Bağışına dikkat çekmek için gerçekleşen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

HER ŞEY BİR HABERLE BAŞLADI !

15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, burada yaptığı konuşmanın başında, bu fikrin nasıl çıktığı ile ilgili bilgi verdi. Demirel, ölmek üzere olan evladının kalbini başka bir gence bağışlayan annenin haberinden çok etkilendiğini söyledi.

Sinop'ta Organ Bağışına Farkındalık Yaratıldı

Konuşmasının devamında, Tüm yurda seslenen Cengiz Demirel, Ülkemizde Organ Bağışı oranı maalesef çok düşük, bu konuda siyasetçilerin, eğitimcilerin, sivil toplum kuruluşlarının daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizerken, beklenen ilgi ve duyarlılığın gösterildiği taktirde, binler olan organ bağışının milyonlara ulaşmasının hiçte zor olmadığını vurguladı. Gazetecilerin hayatın her alanında var olduklarını söyledi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde organ bağışında bulunarak topluma güzel bir mesaj vermeye çalıştıklarını vurgulayan Demirel, Sinoplu gazetecilerin başlattığı bu kampanyaya destek beklediklerini dile getirdi.

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can ise böyle anlamlı bir günde anlamlı bir bağışta bulunan gazetecileri tebrik ederek, teşekkür etti. Programda, Türk Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci’nin organ bağışları ve organ nakli bekleyen hasta sayılarına yönelik sunum gerçekleştirdi.

Günün sonunda ise, Organ Bağışı konulu karikatür sergisinin açılışı yapıldı ve kokteyl düzenlendi. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve bazı katılımcılar, Sinop İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde açılan Organ Bağışı standına giderek Organ Bağışında bulundu.

Sinop'ta Organ Bağışına Farkındalık Yaratıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.