Dolar 32,3347
Euro 35,1658
Altın 2.244,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Nostaljik Trenler Restore Ediliyor

Ayancık Belediyesi, nostaljik trenlerin restore çalışmalarına başladı.

Nostaljik Trenler Restore Ediliyor
Hayrettin Kaya
16 Ocak 2019 14:08

Eski Ayancık Kereste Fabrikasının faaliyet gösterdiği dönemlerde ilçe merkezine işletme malzemesi, ağaç ve insan taşımak üzere kurulan dekovil hattının nostaljik trenleri restore ediliyor.

Aslan Özdemir

Ayancık Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar ilçede nostaljik tren heyecanı yaşattı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Aslan ÖZDEMİR, “Tarihi Ayancık Kereste fabrikasının nostaljik trenlerini revizyondan geçirerek elimizde kalan tarihi değerlere sahip çıkıyoruz. Yapılan bu çalışmalar bizlere çocukluğumdan birçok anıyı hatırlattı. Kereste fabrikasında kullanılmış olan ve bu günlere ulaşmış olan trenlerimizi tarihimizi yaşatmak için gayret ediyoruz.” dedi.

Nostaljik Trenler Restore Ediliyor

Dekovil Hattı ile ilgili bunları biliyor musunuz?

  • 1928 yılında Zindan-Çangal ormanlarını işleten Belçikalılar tarafından Dekovil hattı kurulmuştur.
  • Dekovil hattı ağaç, tomruk ve insan taşımacılığında nakliye sistemi olarak kullanılmıştır.
  • Orman emvallerinin dışında ormanda çalışan işçiler ve Ayancık halkı da ulaşım ihtiyaçlarını dekovil hattından sağlamıştır.
  • Toplam uzunluğu 92,8 kilometredir.
  • Günümüzde kereste nakliyatı kamyon filosu ile yapılmaktadır.

Nostaljik Trenler Restore Ediliyor Nostaljik Trenler Restore Ediliyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.