Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

KÜLTÜR ve TURİZM BAKANI İLE KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRASIN CANLANDIRILMASINI GÖRÜŞTÜLER

Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, Sinop’u marka şehir yapacak önemli projeler için yapılan görüşmeleri ve alınan destekleri kamuoyuyla paylaştı.

KÜLTÜR ve TURİZM BAKANI İLE KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRASIN CANLANDIRILMASINI GÖRÜŞTÜLER
Aslan Özdemir
24 Haziran 2020 12:05

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, Sinop Valisi Erol KARAÖMEROĞLU, AK Parti İl Başkanı Uğur GİRESUN, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup ÜÇÜNCÜOĞLU, 22 Haziran 2020 Pazartesi günü Kültür ve Turizm Bakanı  Mehmet Nuri ERSOY’u ziyaret ettiler. Toplantıda Sinop tarihi mirasını ve turizm potansiyelini canlandıracak projeler görüşüldü.

Hayrettin Kaya

Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, Sinop’u marka şehir yapacak önemli projeler için yapılan görüşmeleri ve alınan destekleri kamuoyuyla paylaştı.

Meydan Projesinde Surların Restorasyonu

Toplantıda Sinop meydan projesinin en önemli parçası olan tarihi surların restorasyonu görüşüldü. Maviş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen meydan projesi kapsamındaki binaların yıkılması sonucu ortaya çıkacak olan tarihi surların restorasyonuyla Sinop’u kimliği ile buluşturacağız dedi.

Saat Kulesi Restorasyonu

Sinop il merkezinde Özel İdare binasının güneyindeki iç Kale burcunun üzerinde yer alan kulenin ve kulenin zemininde yer alan kapalı mekanın kullanıma açılması için restorasyonunun görüşüldüğü bildirildi.

Yakup Ağa Konağı Restorasyonu

Gerze’de sivil mimarinin en önemli tarihi yapılarından olan Yakup Ağa Konağı’nın restorasyonunun detaylarıyla ele alındığı bildirildi.

Tarihi Cezaevi Restorasyonu

Sinop turizmi için en önemli duraklardan olan adeta Sinop ile özdeşleşen, yakın bir zaman öncesi yer teslimi yapılarak restorasyonuna başlanan Tarihi Cezaevine Kültür ve Turizm Bakanının verdiği destek için teşekkür edildiği bildirildi.

Cezaevi Surları da Restore Edilecek

Tarihi Cezaevi restorasyonu için AB’den temin edilen 5 Milyon Avroluk hibe’nin, ihale kırımından geriye kalan bölümünün Tarihi Surların Restorasyonunda kullanılabilmesi için yapılan raporlama çalışmaları ve ilgili makamlar nezdinde takip edilen süreç ele alındı.

Ayrıca Surların restorasyonun Tarihi Cezaevi restorasyonunun daha işlevsel hale gelmesine büyük katkı sağlayacağını, Sinop Meydan Projesinin restorasyonu taçlandıracağı ifade edildi.

Nisi Göletinin Özel İdareye Devredilerek Yeniden Düzenlenmesi

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan NisiGöleti’nin Sinop Özel İdaresine devredilerek, Nisi Göletiçevre düzenlemesi yapılması konusunun gündeme geldiği ifade edildi.

KÜLTÜR ve TURİZM BAKANI İLE KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRASIN CANLANDIRILMASINI GÖRÜŞTÜLER KÜLTÜR ve TURİZM BAKANI İLE KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRASIN CANLANDIRILMASINI GÖRÜŞTÜLER KÜLTÜR ve TURİZM BAKANI İLE KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRASIN CANLANDIRILMASINI GÖRÜŞTÜLER

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.