Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

ANNESİZ ANNELER GÜNÜ

11 Mayıs 2019 16:04

1908 yılında ABD de kutlanmaya başlanan, 1955 yılından bu yana da ülkemizde kutlanan Anneler Gününe ilk kez annesiz girmenin hüznünü içindeyim.

1908 yılında ABD de kutlanmaya başlanan, 1955 yılından bu yana da ülkemizde kutlanan Anneler Gününe ilk kez annesiz girmenin hüznünü içindeyim. Annem ve yitirilmiş anneler ışılar içinde uyusunlar yerleri hep bahar olsun. Biliyoruz ki; Anneler büyük insanlardır ama aynı zamanda ölümlü insanlardır. En zor anlarımızda, en mutlu zamanlarımızda bizi şımartanlardır. Ömür defterleri dolduğunda fani dünyaya veda eden, yokluğunda aradığımız güzel kadınlardır.
Anne kelimesi bebekliğimizde ağzımızdan çıkan ilk sözcüktür. Öyle sıcaktır ki sizi sorar söylediğimizde içimizi ısıtır. Dünyaya geldiğinizde sizi saran ilk kokuda onun kokusudur. Onun gülüşü, bakışı bir başkadır, hele hele kollarında en güvendiğiniz sığındığınız limandır. Çünkü o sizin “Annenizdir”. O’nun kollarında huzura kavuşursunuz. O kollar sevgi yüklü, fedakârdır. Onun sevgisi karşılıksız sevgidir, geçici değil bir ömürdür.
Sevgilerin en yücesini, karşılıksız ve ölümsüz olanı annenin evladına duyduğu sevgiymiş anne sevgisi. Bu gün kimi için hüzünlerin, kimileri için mutlulukların yaşandığı bir gündür. Annelerini kaybetmiş evlatlar tarafından yaşanan kavurucu, isyan ettirici bir acıdır. Anneler gününde bu ayrılığı ezici ağırlığını duyarak, geçmiş günlere anıların buruk tesellisine sığınırlar. Anneler gününde yüzlerinde gizlemeye çalıştıkları bu hüzün altında anneler gününde görünmez olmayı tercih ederler.
Bir insana dönüşene kadar kanıyla besleyip karnında taşıyan; acılar içinde dünyaya getirip sütüyle büyümemizi sağlayan, hayta kalmamızı öğreten, gerekirse hayatını veren annelerimizi yılın 365 gününde eklersek yetmez… Annenin değerini kaybedenler her geçen günün, ayın, senenin inadına sanki hiç zaman geçmemişçesine artan bir özlem içindedirler. Hani derler ya; insan anne babasını kaybedince büyür. Evet, anne, baba deme şansını kaybettiğinde büyüyorsun.
İnsan kaç yaşında olursa olsun “Anne” sıcaklığını hisseder, onun yerini hiç kimse dolduramaz. Dünya’da her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan “ Anneler Günü” bu yılda daha değişik ve daha coşkulu kutlanacak. Benim bu sene anneler günüm buruk, anılarla olacaktır. Ama bir gerçek var ki hayta devam ediyor. Annesi sağ olanlar annelerini mutlu etme adına birçok şey yapacaklardır. Ben ve benim gibi olanlarda annelerimizin kabirlerini ziyaret edeceklerdir. Unutulmasın ki; bazı gerçekleri yaşadığınız zaman kıymetli varlıklarımızın değerleri daha da iyi anlaşılıyor.
Sevgiyle yoğrulmuş hüzünle kavrulmuş, gururla yaşanılmış bir Anneler Günü bu sene benim için izleri her zamankinden derin bir gün olacaktır. İzlerin en derini ise Anneme duyduğum özlemdir. Yolumuzu aydınlatan, bize hayat can, kan veren tüm annelerin günü kutlu olsun.

Aslan Özdemir
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.