Dolar 32,5535
Euro 34,9719
Altın 2.448,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Zika Virüsü Gittikçe Yayılıyor!

Dünya Sağlık Örgütü, yeni doğmakta olan bebeklerin beyninin yetersiz gelişimine büyük bir sebep çıkartmakta olan Zika virüsünün Amerika kıtası içerisinde yayılmayı sürdüğü uyarıları yapıldı..

Zika Virüsü Gittikçe Yayılıyor!
26 Ocak 2016 00:00

Dünya Sağlık Örgütü, yeni doğmakta olan bebeklerin beyninin yetersiz gelişimine büyük bir sebep çıkartmakta olan Zika virüsünün Amerika kıtası içerisinde yayılmayı sürdüğü uyarıları yapıldı.
Sivrisinek çeşitlerinden yayılmakta olan Zika virüsü ilk olarak geçtiğimiz senenin Mayıs ayı içerisinde Brezilya’da salgın bir durum içerisinde gün yüzüne çıktığı görülmüştü. Zika virüsünü taşımakta olan sivrisinek çeşidinin (Aedes sivrisineği) Kanada ve Şili hariç bölgede bulunmakta olan tüm ülkeler içerisinde ise görülmesi virüsün kısa bir zaman içerisinde Amerika kıtasındaki 21 ülkeye yayılmasına büyük bir sebep olduğu görülmüştü.

Dünya Sağlık Örgütü’nün bölge ofisi Pan Amerika Sağlık Örgütü (PAHO) yapmış olduğu yazılı açıklama durumunda, bölge vatandaşının daha öncelerden Zika virüsüyle karşı karşıya gelmemesinin ve bağışıklık sistemi zayıflık durumları gibi nedenler ile virüsün yayılma durumuna devam etmesini beklemiş olduklarını dile getirdi.

Yapılan açıklama durumunda, “PAHO, Zika virüsünün bölge içerisindeki Aedes Sivrisineği’nin görüldüğü bölgedeki tüm ülke yerlerinde yayılmayı sürdürmesi beklenmektedir” ifadelerine yer verildi. PAHO virüse karşı, kullanılmayan tekerlek ve kaplar gibi suyun içinde birikebildiği ve sivrisineklerin üremiş olduğu eşyaların ortadan kaldırılmasıyla sivrisinek ısırık durumlarına karşın olarak kişisel güvenliğe dikkat edilmesi gibi tavsiyelere yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.