Dolar 32,5655
Euro 34,7624
Altın 2.488,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Yüz Felcinden Nasıl Korunulur? – Yüz Felci Nasıl Geçer? – 28 Ocak 2016 Perşembe

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte muhtelif rahatsızlıklar yüzünü göstermeye devam etmektedir. Uzman doktorlar, kış ayları içerisinde gelen soğuk havalarla beraber çehre felci vakalarının da artış gösterdiğini belirtti..

Yüz Felcinden Nasıl Korunulur? – Yüz Felci Nasıl Geçer? – 28 Ocak 2016 Perşembe
28 Ocak 2016 10:56

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte muhtelif rahatsızlıklar yüzünü göstermeye devam etmektedir. Uzman doktorlar, kış ayları içerisinde gelen soğuk havalarla beraber çehre felci vakalarının da artış gösterdiğini belirtti.

Zirve üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Halk Sağlığı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, beyinde bulunmakta olarak yada çehre sinirlerindeki bazı hastalık türlerinin, beyinle çehre kasları arasında bulunan iletişimi engellemesi durumu içerisinde çehre felcinin oluşmakta olduğunu belirterek, soğuk havalar içerisinde çehre felci vakalarına dikkat edilmesi konusu içerisinde uyarılarda bulunmuştur.

Yüz felci sorununun,  bireyden bireye çok farklı şekiller içerisinde kendini göstermekte olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, “Bazen çok hafif olmaktadır . Yüzün yarısı kısmen hareketsiz ve ifadesiz olarak gözükür. Bazen  ise ağzın bir kenarı sarkar ve daimi salgılar akar. Ağzın iki tarafında aynı zaman içerisinde nüzul, çok nadiren görülmektedir. Buna ilave olarak daha ağır rahatsızlıklar da ortaya çıkış gösterir. Yemek yer iken yutkunamama veya yemeği ağızda tutamama, göz ve ağızda kuruma hissi görülebilmektedir. Çevre sinir sistemi nedeni ile çehre felci oluş ise şahıs alnını kırıştıramaz, gözünü kapatamaz, dişlerini gösteremez, dudaklarını büzemez, ıslık çalamaz. Şayet beyin merkezi içerisindeki rahatsızlık durumu nedeni ile oluşmuş ise alnını kırıştırabilir, gözünü kapatabilir, rahatsız durumları kol ve ellere kadar uzanış gösterir” diye belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.