Dolar 34,0867
Euro 38,1294
Altın 2.847,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
24°C
Hafif Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 25°C

Yine FİRUZE!

26 Ekim 2015 16:41

Erdoğan Erkaymaz

Dönemine tanıklık etmeyen, çağını anlamayan ve anlatmayan, hayata eleştirel bakmayan, aynı zamanda üretmeyen sanatçı değildir.

ONUR AKIN

 

Mesleğinde, ‘ozanlar geleneğini ve onların çağdaş yorumlarını biriktirdim’ diyerek proğramına  başladığında; Ben bir bar sanatçısı değilim bu buluşmamız, daha öncede gelerek dostlarımın da bulunduğu Ayancık’ta, 30 yıllık bir sanatçı olarak tüm eserlerimizi beraber söyleyeceğiz. İsteklerinizi sözlü olarak isteyebilirsiniz.  Yanlız şampanya patlatmak gül dökmeğin yeter.’ Söylemi sonrası Burdur yöresi ‘Denizin dibinde Hatçem’ türküsüyle programına başladı.

 

Şöyle diyor bir söyleşinde sanatçı; ‘Yaptığım iş kitle iletişimin bir parçası. Ben de insanların yüreklerine beyinlerine ve hayatlarına iz bırakmaya çalışarak, müziğimle geniş kitlelerle iletişim kuruyorum. Onlara şiir gibi bir hayatın, daha güzel bir dünyanın düşünü kurdurmaya çalışıyorum.’ Diyordu. Ayancık’ta ki programı sürecinde her eserine girmeden yaptığı söylemler de tam buydu.

 

Eserleri arasında sohbet ederken;  ‘Benimde örnek aldığım bir insan var. Hep onun gibi besteler yapmak isterdim. O kişi Zülfü LİVANELİ’ydi. Bestelerimi  ona öykünerek yapmaya başladım. Kendi zekamla, yeteneğimle ve pratiğimle besteler yaptım, kişiliğimi oluşturdum. Her zaman örnek aldığım insan LİVANELİ oldu. O yüzden 25 yıllık birikimim olan ‘Onurlu Yıllar’ albümümün kapağında LİVANELİ’nin yazısı benim için okulu bitirme diploması oldu. Örnek aldım asla taklidi olmadım.’

 

Ülkemizin protest müziğinin önemli figürlerinden olan Onur AKIN eserlerin bir çoğu Marş gibi kulaklarımızdadır… Müziğiyle eski kuşaklarla yeni kuşağı buluşturmuştur. Besteleri ülkemizin önemli ses sanatçıları tarafından yorumlanmaktadır.  Bu yorumcular; Halk müziğinden rock’a, pop müzikten  özgün müziğe kadar geniş yelpazede yer alan sanatçılardır. Hak kında; Zülfü Livaneli, Can Dündar, Sunay Akın ve Nibil Özgentürk’ün yazıları sesine ve eserlerine ışık tutmakta…

 

24 Ekim Cumartesi akşamı ‘Ayancık Firuze Cafe Bar’da bizimle olan Onur Akın müzikseverlere orkestra elemanları Kemanda; Gökcan ŞENAŞIK, Kavalda; Kemal AKDEMİR, Davulda Bülent Ay, Baş Gitarda; Erol Hoş ve Klavyede; Rüstem Mahmudov’la  Ayancıklı müzikseverlere müzik dolu ve şarkılar arası muhabbetleriyle enfes bir gece yaşattılar.  İki saate yakın sahnede kalan Onur AKIN, Nazım Hikmet RAN’ın ‘Güzel Günler Göreceğiz’ parçasını tüm katılımcılarla birlikte paylaşıp programını sonlandırdı. Teşekkürler Üstat…

 

Firuze Cafe Bar İşletmesi sahibi Ersan ÖZDEMİR; Haluk Levent, Grup Gün Doğarken, Serap Yağız ve Onur Akın’ı Ayancık’lılarla buluşturdun sırada kim var?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.