Dolar 32,4477
Euro 34,7939
Altın 2.448,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

YEREL GAZETELER İÇİN DESTEK İSTEDİ

Sinop İl Genel Meclisi Mart ayı oturumunda  CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Ozan Sarısoy, meclis kararlarının yerel gazetelerde yayınlanması için sözlü önerge verdi.

YEREL GAZETELER İÇİN DESTEK İSTEDİ
3 Mart 2022 17:29

Sinop İl Genel Meclisi Mart ayı oturumunda  CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Ozan Sarısoy, meclis kararlarının yerel gazetelerde yayınlanması için sözlü önerge verdi. Sarısoy, bunun Sinop basınına can suyu olacağını söyledi.

Toplantı Öncesi Sinop İl Genel Meclisi Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınadı

Meclis Başkanı Üçüncüoğlu, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali kınandı. Savaşın her türlüsüne karşı olduklarını dile getiren Üçüncüoğlu, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınıyor, yaşamını yitiren masum sivillere rahmet diliyorum. Savaşların olmadığı her türlü emperyalist ve Siyonist anlayışın yeryüzünden tamamen silindiği barış ve huzur dolu bir dünya temenni ediyorum” dedi.

Oturumda söz alan CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Ozan Sarısoy, meclis kararlarının yerel gazetelerde yayınlanması için sözlü önerge verdi.  Sarısoy “Burası ulvi bir görev yaptığımız Türkiye Cumhuriyeti Sinop İl Genel Meclisi. Burada Sinop ve Sinop’un ilçeleri, köyleri ile ilgili ciddi kararlar alınıp uygulanıp hayata geçiriliyor.” dedi.

SADECE KÖYDE YAŞAYANLAR DEĞİL

ŞEHİR MERKEZİ DE BİZLERE OY VERİYOR

Konuşmasında Şehirde yaşayan vatandaşlar için “İnsanlar bizlere oy verirken sadece köyde yaşayan vatandaşlarımız vermiyor. Şehirde yaşayan vatandaşlarımızdan da binlerce oy alıp, güven tazeleyip halkın teveccühüyle bu makamlara geliyoruz. Bu makamlarda halkın isteklerini devletin imkanlarıyla hayata geçirmek için gerekli mücadeleleri veriyoruz”  dedi.

CHP İl Genel Meclis Üyesi Ozan Sarısoy sözlerine devam ederken;

ALINAN KARARLAR ÖNCESİ RESMİ BİR BOYUTU VAR

Tabi ki bunun resmi bir boyutu var.  Bu resmi boyutta bizlere toplantı öncesi bir toplantı tutanağı, toplantının gündemi ve bu ay neler görüşüldüğü geliyor önümüze. Burada da onları karar altına alıp hayata geçiriyoruz.

VATANDAŞLARIMIZ ALINAN KARARLARI BİLMELİ

İnsanlar bizlere oy verip bizleri buraya gönderdikten sonra biz burada ne yapıyoruz!  Ne gibi kararlar alıyoruz! Bunlar ile ilgili vatandaşların en ufak bir bilgisi yok. Sadece bize buraya misafir olarak gelen muhtarlarımız, sivil toplum örgütleri, dernek başkanları kendileri ile ilgili bir konu olduğunda gelip buradaki işleyişi görebiliyorlar.

MECLİSE BİR ÖNERİM VAR

Bu işleyişi bize oy veren bütün vatandaşlarımızın görmesi için benim bu Meclise bir talebim önerimdir.

Bizim bu her ay çıkardığımız meclis gündemini Sinop’taki ve ilçelerdeki yerel gazetelerde reklam niteliğinde ufak bir ödemeyle hayata geçirilip yayınlanırsa ayakta durmaya çalışan yerel gazetelerimize hem can suyu olur hem de vatandaşlar bizlerin burada ne yaptığımızı bilmiş öğrenmiş olur. Vatandaşlarımızın bizim burada ne yaptığımızı ne kararlar aldığımızı bilmiyor. Hepimiz şeffafız. Ne kararlar aldığımızı, nelerin altına imza attığımızı herkesin bilmesi gerektiği görüşündeyim.” dedi.

Haber: Türkan KARABAŞ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.