Dolar 32,3369
Euro 35,1195
Altın 2.238,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

Vizesiz gidebileceğiniz ülkeler

“Tatilde nereye gitsem?” diye düşünenler için, Türkiye vatandaşlarını vizesiz kabul eden ülkeler bir seçenek olabilir.

Vizesiz gidebileceğiniz ülkeler
Hayrettin Kaya
20 Nisan 2013 18:28

“Tatilde nereye gitsem?” diye düşünenler için, Türkiye vatandaşlarını vizesiz kabul eden ülkeler bir seçenek olabilir. Bütçenize ve keyfinize bağlı olarak, Uzakdoğu’dan komşu ülkelere kadar pek çok alternatifiniz var.

Aslan Özdemir

UZAKDOĞU’YU KEŞFEDİN
Başka kültürler tanımak, egzotik yerler görmek mi istiyorsunuz? Atlayın uçağa, uzanın Uzakdoğu’ya. Türk vatandaşlarını vizesiz kabul eden Uzakdoğu ülkelerin sayısı hayli fazla: Hong Kong, Malezya, Tayland, Fiji, Filipinler, Japonya, Endonezya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Singapur, Sri Lanka, Brunei Sultanlığı, Makau Özel İdare Bölgesi, Doğu Timor ve Kamboçya. Gideceğiniz memlekete göre, aşı yaptırıp yaptırmamanız gerektiğini araştırmayı da unutmayın.

BALKAN HAVASI
Balkanlar kesinlikle görülmeye değer. Tarih, doğa ve tabii yemekleri de yabana atmamalı. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan derken, eğer vaktiniz varsa coğrafyayı boydan boya kat edebilirsiniz.

ARAP ÜLKELERİ
Bu ülkelerde yaşanan krizler herkesin malumu… Ama liste eksik kalmasın diye ekleyelim dedik: Libya, Lübnan, Ürdün. Umman, Katar ve Bahreyn de, pasaportunuzla giriş yapmak üzere gittiğinizde, sınır kapısında vize alabileceğiniz ülkelerden.

LATİN ATEŞİNİ YAKIN
Hazır oralara kadar gitmişken, peş peşe birkaç ülke dolaşabilirsiniz: Arjantin, Bolivya, Brezilya, Guatemala, Ekvador, El Salvador, Honduras, Kosta Rika, Kolombiya, Paraguay, Nikaragua, Uruguay, Venezüella, Şili ve Panama.

CENNETTEN KÖŞELER
Antigua -Barbuda, Dominik Cumhuriyeti, Bahamalar, Haiti, Grenada, Jamaika, Trinidad Tobago, St. Lucia, St. Vincent-Grenadines ile Saint Kitts ve Nevis’le vize muafiyet anlaşması var. Barbados, Belize, Maldivler, Mauritus, Seyşeller, Solomon Adaları, Avustralya ve Hawaiii arasında bulunan Tuvalu ve Papua Yeni Gine’nin kuzeyindeki Palau Cumhuriyeti de es geçilmeyecek destinasyonlardan.

AFRİKA
Sıcak diyarlara gitmek isteyenler için listede Fas, Tunus, Kamerun, Svaziland, Tanzanya, Kenya veya Zambiya var. Güney Afrika Cumhuriyeti’ni de unutmamak gerek.

ORTAYA KARIŞIK
Andorra’ya ne dersiniz? Güneybatı Avrupa’da, Fransa ve İspanya arasında, denize kıyısı olmayan küçük bir ülke burası. Tatili, kültür gezisi yaparak değerlendirmek isteyenler için Vatikan önerilir. Ukrayna, Türki cumhuriyetlerden Kazakistan ve Kırgızistan da vize istemiyor. Rusya da vizesiz gidilebilecek ülkelerden biri.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.