Dolar 32,5150
Euro 34,9633
Altın 2.430,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Uzay atlayışına bir meydan okuma daha!

Uzay atlayışına yeni bir meydan okuması daha gerçekleştirildi, uzmanlar risk büyük dedi.

Uzay atlayışına bir meydan okuma daha!
23 Ocak 2016 01:44

Uzay atlayışına yeni bir meydan okuması daha gerçekleştirildi, uzmanlar risk büyük dedi.

2012’de Avusturyalı hava dalışçısı Felix Baumgartner’ın 39 km yükseklikten Dünya’ya yaptığı atlayışla elde ettiği rekoru kırmak için iki emekli astsubay harekete geçti. Helyumbalonuyla çıktığı 39 bin metre yükseklikten atladığı için ‘Korkusuz Felix’ olarak adlandırılan FelixBaumgartner’ın rekorunu elde edeceğine inanan Muhiddin Şahin eski bir bordo bereli. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda aldığı eğitim sonrası Paraşüt komandosu bordo bereli olarak astsubaylığa başlayan Şahin, askeri hayatı boyunca 700 atlayış yaptı. Görevi sırasında iki kez yaralanan Şahin, bordo bereli astsubay arkadaşı Mehmet Özaydın’ı da yedek paraşütçü olarak yanına alırken rekoru ne olursa olsun elde etmeyi amaçlıyor.

NASA İLE GÖRÜŞMELER TAMAMLANDI

İnsan bünyesinin daha önce karşılaşmadığı zor doğa koşullarında gerçekleşmesi planlanan atlayış için en az 500 kez deneme yapılması gerekiyor. 45 Km (138 bin feet) yükseklik için 30 kişilik uzman bir ekiple çalışacağını söyleyen eski bordo bereli Muhittin Şahin, İzmir-Selçuk ve Ankara-Gölbaşı’nda kampa gireceğini vurguladı. Felix’in atlayışında teknik desteği veren NASA ile tüm görüşmelerinin tamamlandığını, proje direktörü Joe Kittinger ve teknik direktör Art Thompson gibi iki önemli isimle irtibatta olduğunu söyleyen Şahin; ” Bu başarı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ki özel birliklerin olacak. Bordo berelilerin yanı sıra SAT komandoları da ekibimizde görev alıyor. İstanbul’un 3. Havalimanının açılışı olan 29 Ekim 2017’de bu rekoru ülkemize getirmek istiyoruz. Yapabilecek inancımız ve kapasitemiz var, yetkililerin bize imkan vermesi yeterli. Destek bulursak başarırız” dedi. Mehmet Özaydın ise, ” Özel kuvvetlerde ki her askerin 2 binin üzerinde paraşütle atlayışı olur. Teknik kapasitemiz ve cesaretimiz yerinde, inancımız tam. Bir rekor uzun yılla kırılmamak üzere ülkemize gelecek” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.