Dolar 32,4054
Euro 34,7939
Altın 2.409,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 19°C

TÜRKELİ 2024’DE DOĞAL GAZINA KAVUŞUYOR!

Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, 2024 yılı içerisinde doğal gazın, Türkeli’nde kullanılmaya başlanacağını söyledi.

TÜRKELİ 2024’DE DOĞAL GAZINA KAVUŞUYOR!
14 Mart 2024 16:04

Başkan Şahin, yaklaşık 1 sene önce girişimde bulunduklarını, ilçede alt yapı çalışmalarına giriştiklerini duyurdu. Bu çalışmalar paralelinde doğal gazın getirilmesi için çaba harcadıklarını ve yatırım planına aldığını ifade ederek Ağustos ya da Eylül ayında doğal gazın hizmete gireceğini belirtti. Ayrıca Şahin, Helaldı içinde çalışmaların tamamlandığını, söz konusu bölgenin de doğal gaza kavuşacağını dile getirdi.

“MÜJDEYİ VERELİM”

Şahin konu hakkında yaptığı açıklamada; “Halkım adına çok mutluyum, gururluyum. Aynı zamanda Güzelkent köyümüz adına da mutluyum. Bundan yaklaşık 1 sene önce girişimlerde bulunduk. İlçemiz büyük bir altyapı çalışmasına girmişti. İnsanların bu altyapıdan dolayı hakikaten canları yandı dedik ki, hem devlete hem yazık olmasın; bu altyapı komple kazılmışken bir daha kazılmamak üzere bu işi de başarabilirsek, ilçem ve ülkem adına büyük bir kazanç olacak dedik. Çünkü girişimlere başladığımızda ilçede doğalgaz planlama da bile yok. 2026’da planlamaya alınacak, o da alınırsa artık 5 sene, 10 sene, ne zaman sonra? Sağ olsun bu girişimler bir sonuç verdi, tüm ihaleler, tüm yasal işlemler bitti, inşallah önümüzdeki haftalarda da bir an önce ilk kez Sinop’ta, Türkeli ilçemizden başlayacak. Gazi bey de bugün Türkeli’ye geldi, bu akşam da gerekli talimatı verdi, biz de gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Borularımız geldi, diğer depo yerlerimiz hepsi yasal prosedürler tamamlandı. Beklenenden çok hızlı bir aksiyon alındı. İlçemize verdiği önem sayın başkanımızda ayda bir ilgileniyor. Bu arada milletvekilimiz de yasal bürokratik işleri çözdü. Ona da şükranlarımızı ilçem adına arz ediyorum. En kısa zamanda başlayıp, kendi de ifade etti az önceki programda Ağustos – Eylül gibi, biz belki kış gibi düşünüyorduk, ama tabii sistemde bilmediğimizden Ağustos – Eylül gibi gazın verileceğini veya Ekim gibi, ama çok kısa sürede de Türkeli, ile birlikte de Helaldı’yı da tamamlayacağımızı buradan Helaldı halkına müjdeyi vermiş oluyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.