Dolar 32,4897
Euro 34,5579
Altın 2.496,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Trafikte yeni zorunluluk Sinop’ta tanıtıldı

İçişleri Bakanlığınca yurt genelinde başlatılan ve yayalara öncelik tanıyan yeni düzenlemenin tanıtımı amacıyla Sinop’ta da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Trafikte yeni zorunluluk Sinop’ta tanıtıldı
9 Şubat 2019 17:37

İçişleri Bakanlığınca yurt genelinde başlatılan ve yayalara öncelik tanıyan yeni düzenlemenin tanıtımı amacıyla Sinop’ta da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eşzamanlı düzenlenen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” adlı kampanya Sinop’ta da start aldı. Sinop Adliyesi yanındaki yaya geçidinde gerçekleştirilen programa Sinop Valisi Köksal Şakalar, Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Halil Altıntaş, kamu kurum müdürleri, STK’lar, ana okulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri, sürücülere etkinlik hakkında bilgi vererek broşür dağıttı. Yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması ve vatandaşların yaya geçitlerini kullanmasının teşvik edilmesi amacıyla Valilik Kavşağı’nda düzenlenen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” eylemine katılan Sinop Valisi Köksal Şakalar basına açıklamalarda bulundu.

Vali Köksal Şakalar burada yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızın öncülüğünde tüm Türkiye’de 81 ilde, tüm ilçelerimizde aynı saatte yayaların öncülüğüne dikkat çekmek için böyle bir eylem yapıyoruz. Farkındalık oluşsun. Sürücülerimiz, yayalarımız bunu görsünler diye. Ortalama 1700 tane yayanın trafik kazalarında vefat ettiği bilgisi var. Bu çok yüksek rakam. Gelişmiş ülkelerde biliyorsunuz yayalar yola adımını attığında şoförler onlara yol veriyorlar. İnşallah kendi ülkemize bunu görmek nasip olur. Daha dikkatli olur şoförlerimiz. Yayalarımız da özellikle çocuklarımız, öğrencilerimiz de çok rahat bir şekilde trafik polisinin, trafik ışıklarının olmadığı geçiş noktalarından da rahatlıkla geçebilirler” dedi. Vali Şakalar’ın konuşması ardından programa katılan Özel Gülbahçe Anaokulu öğrencisi minikler, Vali Şakalar ve protokol üyeleri ile birlikte yaya geçidinden birlikite geçti.

TÜM YURTTA EŞ ZAMLANLI TANITILDI
İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla önceki gün 81 ilde 12.00-13.30 saatleri arasında eylem yapıldı. Bütün illerde eş zamanlı yapılan eylem ile 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilişi, kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyuruldu.

BUNDAN BÖYLE YAYALARA ÖNCELİK ZORUNLU OLDU
İçişleri Bakanlığınca yapılan düzenleme ile “Yaya Öncelikli Trafik” anlayışı yasal bir zemine oturtulmuştu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken “yavaşlamak”, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa “ilk geçiş hakkını vermesi” zorunlu hale geldi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığınca “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edildi. Bu kapsamda 81 ilde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla eylem gerçekleştirildi.

Trafikte yeni zorunluluk Sinop'ta tanıtıldı Trafikte yeni zorunluluk Sinop'ta tanıtıldı Trafikte yeni zorunluluk Sinop'ta tanıtıldı Trafikte yeni zorunluluk Sinop'ta tanıtıldı Trafikte yeni zorunluluk Sinop'ta tanıtıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.