Dolar 32,4967
Euro 34,5866
Altın 2.497,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

TOPLULAŞTIRMA İTİRAZLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

·        CHP’li Sinop Milletvekili Karadeniz, DSİ’nin özel bir firma aracılığıyla Saraydüzü ve Boyabat’ta yaptığı arazi toplulaştırma çalışmalarını yakın takibe aldı. Köylülerin şikayetlerini dinleyen Karadeniz, “Adaletli olunmalı” dedi.

TOPLULAŞTIRMA İTİRAZLARI MECLİS GÜNDEMİNDE
5 Ekim 2017 14:35

·        CHP’li Sinop Milletvekili Karadeniz, DSİ’nin özel bir firma aracılığıyla Saraydüzü ve Boyabat’ta yaptığı arazi toplulaştırma çalışmalarını yakın takibe aldı. Köylülerin şikayetlerini dinleyen Karadeniz, “Adaletli olunmalı” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Saraydüzü ve Boyabat köylerinde sulama projesi nedeniyle yapılan arazi toplulaştırma çalışmalarında haksızlık yapılması nedeniyle köylülerin isyan ettiğini belirterek, “Kamu yararı gözetilirken vatandaşın hakkı gasp edilmemeli. Adaletli olunmalı” dedi.

Sinop’un Saraydüzü ve Boyabat ilçelerinin toplam 17 köyünde, Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Arazi Toplulaştırılmasına İlişkin Tüzüğüne göre DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından zorunlu arazi toplulaştırması çalışmaları devam ediyor. Son haritanın askıya çıkmasının ardından köy sakinleri itiraz ve taleplerinin dikkate alınmadığını CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’e bildirdiler. CHP’li Karadeniz, köylülerin haklı itirazlarına kısa zamanda yanıt verilmesi için yetkililerle görüşeceğini belirterek, “Köylülerimizin talepleri dikkate alınmalıdır. Mevzuat hükümleri de bunu söylüyor. Hukuksuzluk, adaletsizlik yapılmadan kamu yararına bu sorun çözülmelidir. Kamu yararı gözetilirken vatandaşın hakkı gasp edilmemeli. Adaletli olunmalı” diye konuştu.

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu’na DSİ 7inci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili bir de soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine getirdi. “Yürütülen arazi toplulaştırması çalışmaları mağduriyetlere neden olmadan adaletli ve hakkaniyetle yürütülmelidir” diyen Karadeniz, Bakan Eroğlu’na “Arazi toplulaştırması neden adaletli olarak yapılmamaktadır? Köylülerimizin bu şikayetleri ile ilgili inceleme ya da soruşturma talimatı verdiniz mi? Köylülerimiz tarafından itiraz dilekçeleri yazılmış, talepleri ve tercihleri belirtilmiş, sorunlarına çözüm istenmiş olmasına karşın bu talepler neden hiçbir şekilde dikkate alınmamıştır? Köylülerimizin mağduriyetini ne zaman gidereceksiniz?” sorularını yöneltti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.