Dolar 32,4905
Euro 34,9626
Altın 2.434,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

TGK 18 Başkanlar Kurulu Sinop’ta yapılacak

Bu yıl 17.si Ordu’da düzenlenen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda bir sonraki toplantının Sinop’ta yapılması kararlaştırıldı.

TGK 18 Başkanlar Kurulu Sinop’ta yapılacak
16 Kasım 2018 19:03

Bu yıl 17.si Ordu’da düzenlenen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda bir sonraki toplantının Sinop’ta yapılması kararlaştırıldı.
Türkiye’nin en üst çatı medya meslek kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun 17. Başkanlar Kurulu Toplantısı Ordu’da gerçekleştirildi. 4 gün süren toplantıda basının sorunları Masaya yatırılırken çözüm yolları üzerinde de duruldu. Ordu’da büyük bir katılımla yapılan toplantıda Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun 18. Başkanlar Kurulu toplantısının Sinop’ta yapılmasına karar verildi. Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetinin de üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) halen Türkiye’nin en büyük meslek kuruluşu durumunda bulunuyor. TGK bünyesinde 8 federasyon, 83 Gazeteciler Cemiyeti ve 20 bin dolayında gazeteci üye bulunuyor. Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Yönetim Kurulu Üyeleri Serhat Özşahin ile Esra Aksu’nun da katıldığı TGK 17. Başkanlar Kurulu toplantısında Basının sorunları masaya yatırılırken, Karadeniz Gazeteciler Konfederasyonu (KGK) Genel Başkanı Erdoğan Erişen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen TGK 17 Başkanlar kuruluna TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetimi de katılırken Basın İlan Kurumu yetkilileri de toplantıda hazır bulundu.

TGK SONUÇ BİLDİRGESİ
Toplantı sonrası hazırlanan sonuç bildirgesinde özetle şu görüşlere yer verildi “Anadolu’nun her köşesinde halkın haber alma özgürlüğü doğrultusunda fedakârca görev yapan yerel medya ve çalışanları, demokrasiye işlerlik kazandırmaktadır. Ticari işletme mantığının ötesinde kamusal görev üstlenen yerel basın, 2018 yılının ikinci yarısında ekonomik yönden ağır bir yükün altına girmiş, artan döviz kurlarının baskısıyla adeta yayın yapamaz hale gelmiştir. Zorunlu girdiler olan kağıt, boya, kalıp ve film gibi sarf malzemelerin tamamının ithal edilmesi, sektörün sürdürülebilirlik sorununu beraberinde getirmiştir. 2016 yılı sonunda kâğıdın tonu 665 dolar, dolar kuru 3,47 TL ve bir ton kağıt 2.307,55 TL iken, 10 Kasım 2018’de kağıdın tonu peşin 870 dolar, dolar kuru 5,46 TL ve kağıdın tonu 4.750 TL olarak gerçekleşmiştir. Benzer artışlar boya ve kalıp için de söz konusudur. Kısacası ekonomik sorunlar, yerel gazetelerin maliyetlerini farklı kalemlerde yüzde 100 ile yüzde 200 arasında değişen oranlarda arttırmıştır. Öte yandan, son yıllardaki uygulama ve mevzuat değişiklikleri yolu ile Basın İlan Kurumu ilanlarında da kayıplar yaşanmaktadır. Beklentimiz, Basın İlan Kurumunun bu ay sonunda toplanacak genel kurulunda ele alınması beklenen ‘resmi ilan fiyat tarifesinin zorlu ekonomik koşullar göz önüne alınarak arttırılması ve kısa sürede uygulamaya konulmasıdır. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nu oluşturan 20 bini aşkın gazetecinin temsilcisi olarak bir diğer beklentimiz de, basın sektöründe istihdam sağlayan yerel basın kuruluşlarımıza uygun koşullarda hibe ve kredi desteği verilmesidir.

TGK 18. Başkanlar Kurulu Sinop’ta yapılacak
Ordu’da çok geniş bir katılımla gerçekleştirilen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 17 Başkanlar Kurulu toplantısında 18. Başkanlar Kurulu’nun Sinop’da yapılmasına karar verildi. Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan TGK Başkanlar kurulu toplantısına ilişkin açıklama yapan Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel “20 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük basın çatı kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunu Sinop’ta ağırlamak Turizm Sezonu öncesinde İlimize çok önemli katkılar sağlayacaktır. Ordu toplantımızdan sonra Tüm Türkiye yerel, bölgesel ve Ulusal Basını Ordu ilimizden bahsetmektedir. Nisan ayında da Konfederasyon yönetimini, 8 federasyon başkan ve yönetimi ile 81 il Cemiyetlerinden yaklaşık 200 meslektaşımızı Sinop’ta ağırlayacağız. Basının sorunlarının tartışılmasının dışında gezi organizasyonları ile Sinop’u sezon öncesi Tüm Türkiye’ye tanıtma ve anlatma fırsatı bulacağız. Dört gün sürecek olan bu organizasyonun hazırlıklarına şimdiden başlamış bulunuyoruz. Bu çok önemli ve büyük organizasyonda Kamu ve Özel sektörün Cemiyetimiz ile birlikte hareket edeceğini umuyoruz. “ dedi.

TGK 18 Başkanlar Kurulu Sinop’ta yapılacak TGK 18 Başkanlar Kurulu Sinop’ta yapılacak TGK 18 Başkanlar Kurulu Sinop’ta yapılacak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.