Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Soğuk Havalarda Çorbadan Sakın Vazgeçmeyin!

Soğuk hava şartlarının etkisinin git gide artış göstermesi ve kar yağışlarının etkili olması durumunda nezle, soğuk, grip algınlığı tarzında hastalıkların artışını sağlıyor..

Soğuk Havalarda Çorbadan Sakın Vazgeçmeyin!
29 Ocak 2016 13:58

Soğuk hava şartlarının etkisinin git gide artış göstermesi ve kar yağışlarının etkili olması durumunda nezle, soğuk, grip algınlığı tarzında hastalıkların artışını sağlıyor.

Bu tip rahatsızlıklardan korunmada en önemli unsur sağlıklı beslenme olur iken; sofralarımızdan hiç eksik bulunmayan, Türk mutfağının başlıca yemek çeşitlerinden birisi olan çorbalar da sağlık durumunun korunması açısından önemli bir sağlamış olduğunu her zaman belirtmekteyiz.

Birden çok farklı gıda türünün karışımından yapılmakta olarak ve “iyi beslenme”de etkisi yadsınmayan çorbalar içerisinde, bu neden ile alakalı kış mevsiminde sık bir şekilde görülmekte olan salgın hastalık süreçlerinin çabuk atlatılmasını büyük amaç haline getirmektedir.

Çorbaların bireyin günlük olarak vücuduna alması gerekmekte olan besin ögelerini kazanmasına yardımcı olduğunu belirtmekte olan Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, sindirimi kolay olan çorbanın hastalık türlerine karşı olarak etkili bir karışım olduğunu dile getirdi.

Vücut ısısının korunması ve besin öğelerinin vücut kısmına kolay alınması adına çorbaların yerinin ayrı olduğunu vurgulayan Güldemir, “Çünkü çorba içerisinde biz birden fazla gıdayı bir araya getirerek adeta bir karışım, iksir elde etmiş bulunuyoruz. Sindirimi de oldukça kolay bir yiyecek türüdür. Kış ayları için bu sebepten dolayı çorbaların da yeri ayrıca önemli olduğunu bilmeliyiz. Çünkü çorbanın içerisinde birden fazla mevsimsel olarak gıdalar yer almaktadır” diye ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.