Dolar 32,3404
Euro 35,0988
Altın 2.239,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 11°C
Cts 12°C

Sinop’un nüfusundan fazlası var!

TÜİK’in 2017 verilerine göre şehir merkezinde 42 bin 254 kişinin yaşadığı ve Türkiye’nin en mutlu insanlarının bulunduğu il olan Sinop’ta, kent merkezinde hizmet veren kütüphanede 62 bin 162 kitap yer alıyor.

Sinop’un nüfusundan fazlası var!
Hayrettin Kaya
2 Nisan 2018 11:56

TÜİK’in 2017 verilerine göre şehir merkezinde 42 bin 254 kişinin yaşadığı ve Türkiye’nin en mutlu insanlarının bulunduğu il olan Sinop’ta, kent merkezinde hizmet veren kütüphanede 62 bin 162 kitap yer alıyor.

Aslan Özdemir

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2017 verilerine göre şehir merkezinde 42 bin 254 kişinin yaşadığı Sinop’taki il halk kütüphanesinde kent merkezinin nüfusundan fazla kitap bulunuyor. TÜİK’in 2014 ve 2016 yılları verilerine göre Türkiye’nin en mutlu insanlarının yaşadığı kent olan Sinop’ta vatandaşlar, kütüphane arşivlerinde yer alan kitaplara yoğun ilgi gösteriyor. Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Akarslan, yaptığı açıklamada, Sinop’ta 2017 yılında kütüphaneden 49 bin 754 kişinin yararlandığını söyledi. Bu rakamın kent merkezi nüfusundan fazla olduğuna dikkati çeken Akarslan, 7 bin civarında da üyeleri bulunduğunu belirtti. Kütüphanelerinde 62 bin 162 kitap yer aldığını, hizmet verdikleri yerde yaşayan nüfustan fazla kitap sayısına sahip olmalarının önem taşıdığını dile getiren Akarslan, şöyle devam etti: “Kütüphanemizdeki kitap sayımız nüfusumuza oranla fazla. Bu, Sinoplu vatandaşlarımız adına mutluluk verici. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verme adına çalışmalar yürütüyoruz. Yoğun ilgi olmasından ötürü saat 22.00’ye kadar kütüphanemizi açık tutuyoruz. Kitap sayımız aslında daha fazla olabilirdi ancak yer sıkıntımız var. Depolarımız tamamen dolmuş durumda. Yeni gelecek kitaplara yer bulmakta zorluk çekiyoruz. Bir çocuk kütüphanesi açılması yönünde girişimlerimiz var. Eğer onu yapabilirsek kitap sayımız daha da artacak. Sinoplu vatandaşlarımıza kütüphanemize gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.” Akarslan, kütüphanelerin toplumun her kesimine hizmet vermekle yükümlü olduklarını vurgulayarak, Türkiye’nin her ilindeki kütüphanelerde kişi sayısından fazla kitap bulunmasını arzu ettiklerini söyledi.

Sinop'un nüfusundan fazlası var!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.