Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Sinop'ta Bayram Denetimleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi hareketliliğin arttığı gıda sektöründe denetimlerini yoğunlaştırdı.

Sinop'ta Bayram Denetimleri
6 Ağustos 2013 14:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi hareketliliğin arttığı gıda sektöründe denetimlerini yoğunlaştırdı.

İl Müdürü Erol Saraçoğulları’nın bizzat katıldığı denetimlerde işletmelerin ruhsat ve izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapıldı. Ayrıca Gıda kontrol görevlilerince işletme sahibi ve çalışanları gıda güvenliği, personel hijyeni konularında bilgilendirildi. Bazı işletmelerde görülen eksikliklerin giderilmesi için süre verildi.

İl Müdürü Saraçoğulları yaptığı açıklamada, “5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu gereği gıda üretim ve satış zincirinin tüm aşamalarında, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla, İl Müdürlüğümüzce; gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimlerine Ramazan süresince ve yaklaşan bayram öncesi hız verilmiştir.

Fırın, pastane ve unlu mamul üretimi yapan işyerlerinin denetimlerine bayramın yaklaşmasıyla öncelik verilerek denetimler artırılmıştır” dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erol Saraçoğulları, gıda konusunda insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler almaya ve uygulamaya kesintisiz olarak devam edeceklerini belirterek “Gıda insanlık için  hayati sektörlerdendir. Gıda güvenliği ülkemize ve halkımıza karşı en önemli kurumsal sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Bu bilinçle denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kurumsal olarak denetimleri çok önemsiyoruz. Tüm ramazan boyunca gerekli denetimleri oluşturduk. Yaklaşan bayram öncesi denetimlere bende katıldım. Buradan yoğun çalışmaları yürüten mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Denetimlerimizde gerektiğinde idari yaptırımlar uyguluyoruz. Denetimlerimiz esnafımızın ve toplumumuzun bilinçlenmesi için çok önemli.  Her yere yetişmeye çalışıyoruz fakat bunun her zaman mümkün olmamaktadır. Bunun için toplum bilinçlenmesini çok önemsiyoruz.

Bakanlığımız, tüm vatandaşlarımıza fahri bir gıda denetçisi olma misyonu önermiştir. Kendimizi ve ailemizi ne ile beslediğimize dikkat etmek bireysel sorumluluğumuzdur. Bu nedenle her biri gıda tüketicisi olan tüm vatandaşlarımızı gıda güvenliği konusunda hassasiyete davet ediyorum. Vatandaşlarımız gıda ürünleri üreten işyerlerinin uygunluğunu bizzat sorgulasınlar, bu yolla hem üreticiler üretim koşullarını iyileştirme yarışına girecekler, hem de gıda güvenliği ve kalitesi konusunda tüm toplumda farkındalık düzeyi yükselecektir.

Halkımızda fahri olarak karşılaştıkları aksaklıkları bizimle paylaşmalıdırlar. Bakanlığımızın  ALO 174 Gıda Hattı herkes tarafından bilinmektedir. Şu bilinmelidir ki  yapılan şikâyet bildirimlerinde,  şikâyete konu olan durum ve ürünlerle ilgili kontroller hızlı bir şekilde yapılmakta, gerektiğinde numune alımıyla desteklenerek bildirimler süresi içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Denetim sonucunda başvuru sahipleri yapılan işlemlerle ilgili bilgilendirilmektedir.” diye belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.