Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Sinop’ta Balıkçılar Bol Miktarda Hamsi Avladı

Sinop genelinde etkisini arttırarak gösteren kar ve fırtına nedeniyle balıkçılar bir süredir denize açılamıyordu. Fırtına ve kar yağışının durmasıyla denize açılan balıkçılar Sinop açıklarında bol miktarda hamsi avladı. Hamsi göçü nedeniyle umutlarını kesen balıkçılar, avladıkları hamsinin ardından yüzlerinin güldüğünü açıkladı.

Sinop’ta Balıkçılar Bol Miktarda Hamsi Avladı
6 Ocak 2016 12:31

Sinop genelinde etkisini arttırarak gösteren kar ve fırtına nedeniyle balıkçılar bir süredir denize açılamıyordu. Fırtına ve kar yağışının durmasıyla denize açılan balıkçılar Sinop açıklarında bol miktarda hamsi avladı. Hamsi göçü nedeniyle umutlarını kesen balıkçılar, avladıkları hamsinin ardından yüzlerinin güldüğünü açıkladı.

Avladıkları 500 kasa hamsi ile teknesiyle Sinop Limanı’na yanaşan Namık Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamsinin doğuya göçü nedeniyle umutlarını kestikleri bir anda tekrar hamsi sürüleri ile karşılaşmalarının yüzlerini güldürdüğünü söyledi.

Fırtına ve kar nedeniyle balıkçıların yaklaşık bir haftadır denize açılamadıklarını belirten Ünlü, “Balıkçılarımız olumsuz hava şartları yüzünden denize çıkamıyorlardı. Bugün denize açıldılar ve ağları hamsi ile doldu. Hamsiden umudunu kesen balıkçılarımızın yüzü, yeni hamsi akını ile güldü” ifadesini kullandı.

Hamsi sezonunun kısa süre de olsa balıkçılar için iyi geçtiğini vurgulayan Ünlü, kötü hava şartlarının işlerini aksattığını dile getirdi. Ünlü, “Bu sene balıkçılık, geçen seneye nazaran fena değildi, hamsi boldu. Hamsi erken başladı, şu sıralar Doğu Karadeniz’i terk ederek Gürcistan Abhazya sahillerine gitti. Bugün avladığımız hamsi, ‘kaçak’ tabir ettiğimiz kar yağışı ile açıktan sahile gelen hamsidir. Bundan sonra denizde istavrit ve diğer balıklardan nasibimizi arayacağız.”

Hamsinin bir bölümü kentteki balıkçı tezgahlarında kilogramı 7,5 liradan satılırken, büyük bölümü kamyonlarla çevre illere gönderildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.