Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Sinoplu Kadın Çocuklarını Kurtarmak İçin Kağıt Topluyor

Çocuklarını cezaevinden kurtarmak için kağıt toplamaya başlayan 60 yaşındaki Sinoplu kadın, sokaktan topladığı atıklarla evini geçindirmeye çalışıyor.

Sinoplu Kadın Çocuklarını Kurtarmak İçin Kağıt Topluyor
16 Aralık 2015 22:15

Çocuklarını cezaevinden kurtarmak için kağıt toplamaya başlayan 60 yaşındaki Sinoplu kadın, sokaktan topladığı atıklarla evini geçindirmeye çalışıyor. Samsun’da 5 çocuk annesi olan Sinoplu Halime Demircan “4 senedir bu işi yapıyorum” dedi.

Samsun’da yaşayan Sinoplu Halime Demircan, cezaevine giren 2 çocuğunun içeriden çıkması için gereken parayı kazanabilmek için sokaklarda kağıt toplamaya başladı. Ameliyatlı ve bel fıtığı hastası olan Demircan, tüm bunlara rağmen çocuklarını kurtarmak için 3 sene boyunca her gün Samsun sokaklarında Sabah 05.00’ten akşam 22.00’ye kadar kağıt ve atık toplayıp onları satarak para kazanmaya çalıştı. Atıklardan topladığı paralarla çocuklarını cezaevinden kurtaran Demircan, şimdi de borçları yüzünden atık toplamaya devam ediyor.

“ÇOCUKLARIMI CEZAEVİNDEN KURTARMAK İÇİN KAĞIT TOPLAMAYA BAŞLADIM”
Çocuklarını cezaevinden kurtarmak için başladığı atık toplama işine borçları yüzünden devam ettiğini belirten Halime Demircan, “4 senedir sokaklardan atık topluyorum. 2 tane erkek çocuğum var. 2’si de cezaevinden 1 sene önce çıktı. Çocuklarımı cezaevinden kurtarmak için bu işe başladım. Şimdi de cezaevinden çıktılar ama borç batağında oldukları için yine bu işi yapmaya devam ediyorum. Çocuklarımın içeriden çıkması için para gerekiyordu. Bu paraların hepsini kağıt toplayarak ödedim. Birkaç kişi de yardımcı oluyor. Sinopluyum, bir yaşlı annem var. O da bakıma muhtaç. Kimsem yok sayılır yani. Bütün belediye başkanlarını dolaştım. Bir sonuç alamadım. Sadece 1 paket yiyecek verdiler. Zehirli guatrım var. Belimden ameliyat oldum. Belimden ameliyat olduğum gün sokaklardan kağıt toplamaya başladım. Çocuklarım tutuklanınca bu işe başlamak zorunda kaldım. Şu anda hala bel fıtığım var. Sinir sıkışması var. Kanal tıkanması var. Şu anda da her yerimden ameliyat olmam lazım ama borcum çok olduğu için olamıyorum. Bu işten aylık bin lira kazanıyorum. Her gün sabah 05.00’te evden çıkıyorum, akşam 22.00’de eve gidiyorum. İnşallah bundan sonra birileri sesimizi duyar” dedi.

Çocuklarından ve yatalak annesinden başka kimsesi olmayan, çocukları borç batağında olan Halime Demircan, her gün Samsun sokaklarında dolaşarak, atık toplayıp, evini geçindirmeye çalışıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.