Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sinop Valiliğinden Nurettin Yıldız Olaylarıyla İlgili Açıklama

12 Mayıs Perşembe günü İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız tarafından Sinop’ta düzenlenecek olan konferansa ilişkin yaşanan olaylarla ilgili Sinop Valiliğinden açıklama yapıldı.

Sinop Valiliğinden Nurettin Yıldız Olaylarıyla İlgili Açıklama
Aslan Özdemir
13 Mayıs 2016 18:03

12 Mayıs Perşembe günü İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız tarafından Sinop’ta düzenlenecek olan konferansa ilişkin yaşanan olaylarla ilgili Sinop Valiliğinden açıklama yapıldı.

Hayrettin Kaya

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, gerekli tedbirlerin alındığını ve Nurettin Yıldız’ın Sinop’a girmeden Samsun’a geçtiğini belirtti.

Yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi:

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Sinop Şubesi 12/05/2016 günü 20.30 ile 22.30 saatleri arası Atatürk Kapalı Spor Salonunda İlahiyatçı Yazar Nurettin YILDIZ tarafından “ Bu zamanın sabrı ” konulu konferans verileceğini bildirilmiş ve bildirim üzerine konferansla ilgili gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır.

12.05.2016 günü saat 18.40 da Nurettin YILDIZ ‘ı protesto etmek amacıyla İlimiz Uğur Mumcu Meydanında Sinop Barış ve Demokrasi Platformu organizesinde bir basın açıklaması yapılmış ve açıklama sonrası grup Dr. Ahmet ÖRS caddesi üzerinden Atatürk Kapalı Spor Salonuna, yolu trafiğe kapatarak yürümüştür. Yürüyüş sırasında Atatürk Kapalı Spor Salonu yakınında oluşturulan kapama noktasına gelindiğinde, Polis bariyerlerini aşarak Atatürk Kapalı Spor Salonuna yönelmişler ancak giriş merdivenlerinde polisce durdurulmuşlardır.

Bu durum üzerine İl Emniyet Müdürümüz hemen olay yerine gitmiş ve bu şekildeki bir protestonun hukuksuz olduğu ve bir an önce dağılmaları konusunda kendileri ile görüşme yapılmış, görüşmeler devam ederken saat 20:00 civarı, konferans başlamadan yarım saat önce organizasyonla ilgili salon kiralama işlemini yapan İHH Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Bekir ÖĞÜN salon kiralama işlemi yapan kamu görevlimizi arayarak konferans programını iptal ettiklerini bildirmişlerdir. Konferansın iptal olduğunu öğrenen gerek dinleyici grup gerekse protestocu grup bir sürelik bekleyişin ardından olaysız bir şekilde kendiliğinden dağılmışlardır.

İHH genel merkezi tarafından konferansın iptal edilmesinin ardından Ayancık İlçesinden Sinop’a hareket halinde olan konuşmacı iptal kararı sonrası Sinop’a hiç girmeden doğrudan Samsundaki uçuşu için Samsun İline hareket etmişlerdir.

Uğur Mumcu Meydanındaki basın açıklamasından sonra Atatürk Spor Salonuna kadar olan yolu kapatarak yürüyüş yapan gruplarla ilgili 2911 Sayılı Kanuna Muhalefet ve ayrıca Atatürk Kapalı Spor Salonu önünde Emniyet tedbiri alan polislere yönelik davranışlarıyla ilgili Polise Direnme ve Kasten Yaralama olaylarından adli işlem başlatılmıştır.

Söz konusu organizasyon İHH Sinop Şubesinin bir organizasyonu olup, organizasyonla ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ilişkisi ücreti mukabili Atatürk Kapalı Spor Salonunun kiralanmasından ibaret olup, İl Müftülüğünün ilişkisinin düzenleme komitesinin, Müftülüğümüzün ilahi grubunun da konferans öncesi ilahileriyle programa katılması talebi ile ilgilidir.

Kamuoyuna duyurulur.

YORUMLAR

  1. davut dedi ki:

    herşey sulh oldu diyon yani, bence bu vali sulh mahkemesi hakimi olmalıymış.