Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 14°C
Pts 16°C

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 30. Yılını Kutladı

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin Sinop’ta öğretime başlamasının 30. yıldönümü nedeniyle etkinlik programı düzenlendi.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 30. Yılını Kutladı
Aslan Özdemir
11 Mart 2016 09:49

Su Ürünleri Fakültesinin 30. öğretim yılı için özel hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat SEZGİN, Su Ürünleri Fakültesi olarak gelecekten umutlu olduklarını belirterek, alanında donanımlı, konularında uzman, kendine güveni tam, bölgesinin sorunlarına çözüm üretebilen bir fakülte olarak 30. yıllarını kutlamanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Hayrettin Kaya

Daha sonra selamlama konuşmalarını yapanRektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Su Ürünleri Fakültemiz, 30 yıllık sürede kendi geleneğini oluşturmuş önemli araştırma ve eğitim birimlerimizden biridir. Her ne kadar son yıllarda öğrenci alımında yaşadığı sorunlarla karşı karşıya kalsa da zaman içerisinde bu sorunların ortadan kalkacağına, ülkesine ve milletine faydalı genç mühendisler yetiştirmeye devam edeceğine inancım tamdır. Su Ürünleri Fakültemiz köklü geleneği ile bundan önce olduğu gibi nitelikli araştırmalara imza atacak, donanımlı meslek erbabı yetiştirmeye devam edecektir. Hepimiz biliyoruz ki Üniversitelerin başarı ölçütlerinden biri de düzenlenen konferans ve benzeri etkinliklerin düzeyleridir. 2017 Eylül ayında Sinop’ta düzenlenecek 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu’na Üniversitemizin ev sahipliği yapacak olmasından dolayı büyük onur duyacağımızı ve su ürünleri sektörünün tüm paydaşlarını bilimsel bir platformda bir araya getirerek güzel Sinop’umuzda ağırlamaktan keyif alacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin 30. Yıldönümü etkinliği, bizleri yalnız bırakmayan değerli Akademisyenlerimiz,İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve Su Ürünleri Mühendisleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Meriç ALBAY’ın “Su Ürünleri Mühendislerinin Su Kaynaklarının Değerlendirmesinde Rolü ve Önemi” , Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat YİĞİT’in “Yükselen Ekonomik Gücü ile Türk Akvakültür Endüstrisi’nin Avrupa’daki Rolü ve Önemi” ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Çevre Kurulu Başkanı ve Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin CEYLAN’ın “Sualtında Türkiye” konulu sunumlarıyla devam etti.

Sunumların ardından,Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin CEYLAN ve Sertaç ÇELİK’in hazırlamış olduğu Sualtı Fotoğraf Sergisi ile devam eden program Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Görevlileri tarafından 30. Yıla özelyapılan hamsili pastanın kesimi vehamsi balığıyla hazırlanan ikramların davetlilere sunulmasıyla sona erdi.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen programa; Vali Yardımcısı Ekrem YAMAN, İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mehmet YÜZER, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız ve Su Ürünleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat SEZGİN, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÖZER, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve Su Ürünleri Mühendisleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Meriç ALBAY, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat YİĞİT, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Çevre Kurulu Başkanı ve Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin CEYLAN, Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürü Oğuz BEYAZIT, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa ASLAN, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Ahmet TAN,Memur – Sen Sinop Şube Başkanı Hasan TÜYÜBOZ, Akademik-İdari personelimiz ve öğrenciler katıldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.