Dolar 34,3469
Euro 37,4069
Altın 3.018,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Çok Bulutlu
Sinop
11°C
Çok Bulutlu
Sal 13°C
Çar 15°C
Per 16°C
Cum 15°C

Sinop Üniversitesi’nde Değerlendirme Toplantısı

Sinop Üniversitesi 2013 Yılı Değerlendirme Toplantısında, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan çeşitli açıklamalarda bulundu.

Sinop Üniversitesi’nde Değerlendirme Toplantısı
20 Ocak 2014 14:22

Sinop Üniversitesi 2013 Yılı Değerlendirme Toplantısında, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan çeşitli açıklamalarda bulundu. 

Üniversitenin,”Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde” gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan ve Akademisyenlerin yanı sıra, Sinop İli genelindeki çok sayıda basın mensubu da katıldı. 

Rektör Prof. Dr. Bircan,”Göreve geldiğimiz 2011 Yılından buyana, Sinop Üniversitesi’nde bir ilerleme mi, yoksa bir gerileme mi olduğu konusunda bu basın toplantısını düzenleyerek, siz değerli basın mensuplarının görüşlerini ve fikirlerini almak istedik” diyerek sinevizyon gösterimi eşliğinde yaptığı açıklamada, toplantıya katılanlara teşekkür etti ve Sinop Üniversitesi’nin 2013 Yılı ile daha önceki yıllara ait genel bir değerlendirmesini yaptı ve bugüne kadar emeği geçenlere minnet ve şükran duygularını iletti.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan yaptığı basın toplantısında daha sonra özetle şunları söyledi:

“Üniversitemiz bünyesinde; Su Ürünleri, Fen-Edebiyat, Eğitim, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri bulunurken, 2013-2014 Akademik Yılında kurulan İlahiyat ile Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri de gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından öğrenci alımına geçecektir. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ise 2013-2014 Akademik Döneminde Konaklama İşletmeciliği Bölümüne 34 öğrenci alarak eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. 2011 yılından bu yana Üniversitemiz çatısı altında; Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama, Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezleri faaliyete geçmiştir. Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde açılan Deniz Yıldızları Anaokulu, minik öğrencileriyle Üniversitemizin gelişimine katkı sağlamaktadır. 2013-2014 Akademik Yılı itibariyle Üniversitemizde 14 yabancı uyruklu öğrenci eğitim-öğretime başlamıştır. Üniversitemiz’in İlimiz’e toplam ekonomik katkısı 53.189.745 TL'dir. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 3 üniversite ile öğrenci ve öğretim elemanı değişimi konusunda iş birliği yapılmış olup ayrıca; Kırgızistan, Arnavutluk, Tanzanya,  Gürcistan, Bosna Hersek, İran, Tayland, Azerbaycan ve Hindistan gibi farklı ülkelerdeki birçok üniversite ile de anlaşma imzalanmıştır. Anlaşmalı olduğumuz üniversite sayıları ise; 2011'de 5, 2012'de 33 ve 2013'te 55'tir. Üniversitemiz bünyesinde 2011 yılından bu yana akademik çalışmaların yanı sıra, kültürel ve sportif olmak üzere birçok aktivite gerçekleştirilmiş olup, 2013-2014 Akademik Dönemi içerisinde de çok çeşitli faaliyetlere devam edilmektedir. Ayrıca; Üniversitemiz bünyesinde çeşitli dallarda 21 öğrenci kulübü de çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye'nin ilk yerli araştırma gemisi ‘Seydi Ali Reis’, Su Ürünleri Fakültemizin araştırma çalışmalarında kullanılmak üzere suya indirilmiş olup, Gerze Meslek Yüksekokulu’nda açılan ve öğrenci alımına başlanan Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencilerinin teoriye ek olarak, pratiklerini de geliştirebilmeleri maksadıyla, ‘Gemi Simülatörü’ devreye sokulmuştur. 2012 yılında kurulan Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP), kurulduğu günden bu yana birçok projenin hayata geçmesi noktasında gereken destekleri sağlamıştır. Türkiye'nin İlk Edebiyat Temalı Uygulama Oteli olan ‘Ahmet Muhip Dıranas’ Oteli; 58 standart, 5 suit olmak Üzere Toplam 63 Oda, 250 Kişilik Konferans Salonu, 110 Kişilik Alakart Restoran, 130 Kişilik Ana Restoran ile 40 Kişilik VIP Toplantı Salonu ve 30 Araçlık Otopark alanıyla, kurulduğu bir yıllık süre içerisinde toplam 6224 kişiye hizmet vermiştir.   Ayrıca; 31.12.2012 tarihinde kurulan ‘Bilimsel Makale Destek Birimi’, kuruluşundan bu yana 22 bilimsel makalenin dil yeterliliğinin sağlanmasına destek vermiştir” dedi. 

Sinop Üniversitesi’nin kampüs sorununun da çözüldüğünü belirten ve bu konuda katkı sağlayan, başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile İçişleri Komisyonu Başkanı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy olmak üzere, imar palanları ve projeleri konusunda yardımcı olacağını belirten Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’e, diğer Sinop Milletvekili Engin Altay’a ve emeği geçen herkese teşekkür eden  Rektör Prof. Dr. Recep Bircan daha sonra şöyle dedi:

“Üniversitemizin kampüs alanı sorunu nihayet köklü bir şekilde çözüme kavuşuyor. Kent Ormanı karşısındaki 220 dönümlük alan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca Üniversitemiz’e tahsis edildi.

Artık yeni fakülte binalarımız ve sosyal tesislerimiz bu alanda inşa edilecek. 2014 yılı içerisinde bu alana yapılacak üç ayrı bina inşaatıyla büyümek ve daha modern, daha gelişmiş bir üniversite olabilmek için çalışmalarımız tüm hızıyla sürecek. Üniversitemiz 2007 yılında kurulduğunda Fen Bilimleri ağırlıklı bir üniversite iken, YÖK son yıllarda fen ağırlıklı bölümlere öğrenci kontenjanlarını kısıtlamıştır. Su Ürünleri Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi’ndeki İstatistik, Matematik, Biyoloji, Fizik, Kimya gibi bölümlerimiz bu kapsamdadır. Ancak; son iki yıl içerisinde durağan hale gelmiş olan bölümlerin yerine talep gören Sosyal Bilimler ağırlıklı ‘Turizm, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Arkeoloji’ gibi bölümler açılmıştır. Bu bölümler öğrenci tercihlerinin en fazla olduğu bölümlerdir. Yeni açılan bölümlerin doluluk oranları yüzde yüzdür. Gelecek yıldan itibaren İlahiyat Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Hizmetleri MYO gibi yeni açılan akademik birimlere de öğrenciler alacağız. Son dönemde açılan Fakültelerimizdeki ve Meslek Yüksekokullarımızdaki bölümlerin dışında hiçbir bölüm açılmamış olsa dahi, 4 yıl sonra öğrenci sayısı 11.000'i geçecektir. Yeni bölümler açma çalışmaları hızla devam etmekte olup, bu sayının çok daha üstüne çıkılması planlanmaktadır. Dolayısıyla, Üniversitemizin hem niteliği ve hem de niceliği artırılarak, Ülkeye hizmet edecek insanlar yetiştirilmeye devam edilecektir” dedi. 

 Haber: Hikmet Kurada / Sinop 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.