Dolar 32,5475
Euro 34,9890
Altın 2.427,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Sinop TSO’da Salim Akbaş dönemi

8 Nisan tarihinde yapılan komite seçimlerinden sonra 27 üyeli Sinop TSO meclisinde yer alan 26 üye, yeni yönetimi belirlemek için bir araya geldi.

Sinop TSO’da Salim Akbaş dönemi
19 Nisan 2018 16:08

8 Nisan tarihinde yapılan komite seçimlerinden sonra 27 üyeli Sinop TSO meclisinde yer alan 26 üye, yeni yönetimi belirlemek için bir araya geldi. 1 kişinin mazereti nedeniyle katılamadığı toplantı sonucunda İnşaat Mühendisi Salim Akbaş, Sinop TSO’nun yeni başkanı oldu. Sinop Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından yapılan iki ayrı toplantıda yönetim kurulu başkanı ve meclis başkanı seçimleri yapıldı. Önceki dönemde Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Erol Derici Meclis Başkanı olarak belirlenirken, 8 Nisan tarihinde ekibiyle birlikte 12 meslek gurubunda 16’ya 11 üye ile meclis çoğunluğunu alan İnşaat Mühendisi Salim Akbaş, yeni oluşan meclis tarafından Sinop Ticaret ve Sanayi Odasının yeni başkanı seçildi.

DEVRALDIĞIMIZ GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ
1960 yılından bu yana hizmet veren Sinop Ticaret ve Sanayi Odasının saygın bir konuma sahip olduğunu belirten Başkan Salim Akbaş, devraldıkları görevi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklarını söyledi. Akbaş; “Sinop Ticaret ve Sanayi Odasının 50. Yılında ben başkanlığa seçildim. Sinop Ticaret ve Sanayi Odası 1960 yılında kurulmuş ve bu yıl Haziran ayı itibariyle 50. Yılını tamamlayacak. Biz de bu 50. Yılda bizden önce görev yapan Kurucu Başkan Süleyman Türk önderliğinde, ilk kurucu Meclis Başkanımız Haşim Tarı, ilk kurucu Yönetim Kurulu Başkanımız Remzi Yaşar Kaptanoğlu ve onlardan bugüne kadar görev yapan kişilerden devraldığımız bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız. Eğer bir seçimde birden fazla aday çıkıyorsa orası demek ki özlenen aranan bir yer olmuş. Biz de bu son seçim döneminde 27 arkadaşımızla göreve talip olduk” dedi.

SEÇİMLER BİTTİ ŞİMDİ HİZMET ZAMANI
Yoğun geçen bir seçim dönemini geride bıraktıklarını ifade eden Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, seçim maratonunun geride kaldığını şimdi görüş ayrımı yapmaksızın birlik içinde hizmet etme vakti olduğunu söyledi. Akbaş; “Seçimler artık bitti. Diğeri, öteki, berisi diye olmayan, tamamının hizmet odaklı olarak bu göreve talip olduğuna inandığım birçok arkadaşımızla yarıştık. Ama bu yarış geçen hafta bitti. Şimdi herkes bu odaya nasıl katkı verir, nasıl artı bir değer verir bunu düşünerek, bize bizim görmediğimiz ya da bizim unuttuğumuz bir şey varsa, kişi veya düşünce ayrımı gözetmeksizin, ortak projelerle çalışarak Sinop ticaret erbaplarının hizmetine sunma arzusundayız. Bu oda kâr güden, kâr amaçlı bir oda değil, hizmet amaçlı bir oda. Bu nedenle bu kurullarda görev alan arkadaşlar kendi menfaatleri için bu makamları işgal edemezler, etmemelidir. Ticaretimizdeki başarı, kendi ahlakımızla, kendi yetenek ve başarımızla kazanılır. Buralar bize mevcut işlerlimizden daha fazla bir iş kazandıramaz. O yüzden buralara gelen tüm arkadaşlar, hizmet anlayışı ile gelmiştir. Huzur hakkı almayan, maaşı olmayan belki de tek mesleki örgüttür. Şunu özellikle belirtmek isterim, burada oturan başkanın ya da yönetim kurulu üyelerinin bir maaşı yoktur. Bizde gönüllülük esastır” dedi.

HER GÖRÜŞE KAPIMIZ AÇIK
Sinop Ticaret ve Sanayi Odasında kişileri asla görüşlerine göre sınıflandırmadıklarının altını çizen Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, her görüşten insanın oda içerisinde söz hakkı olduğunu vurguladı. Akbaş; “Burada siyasi düşünceye yer yok. Bin 200 üyemiz var. Bu üyelerimiz arasında herkesin siyasi görüşü farklı olabilir. Burası siyaset yapma yeri değildir. Burası herkesin siyasi görüşüne saygılı bir odadır. Birilerinin dediği gibi şu şurada olmamalı, bu burada olmamalı gibi bir anlayışımız yoktur. Bizce herkes burada olmalıdır. Herkes siyasi gücünü bu şehir için bu oda için kullanmalıdır. Biz burada siyasi düşünce ile hareket etmeyeceğiz. Tüm siyasi düşüncelere sahip kişilerin hizmetkarı olacağız. Hepimizin hedefi Sinop’a hizmet etmek. Hepimize hayırlı olsun. Önümüzdeki 4 yıl boyunca bu görevde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YENİ YÖNETİM
Salim Akbaş başkanlığında oluşan yönetim şöyle: Sedat Çınar (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Ercan Güner(Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Sabri Açıköz (Sayman), Osman Mızraklı, Timur Aydemir ve Cenk Akça. Meclis Başkanı: Erol Derici, Meclis Başkan Yardımcıları: Muharrem Demircan ve Ahmet Soysal. Meclis Katip Üyesi: Mert Kanal.  Kaynak: Vitrin Haber

Sinop TSO'da Salim Akbaş dönemi

SALİM AKBAŞ KİMDİR?
1965 yılında Taşova’da doğdu. İlk, Orta, Lise eğitimimi Samsunda tamamladıktan sonra 1982 yılında girdiğim İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat mühendisliği bölümünden 1986 yılında mezun oldu. Mesleki yaşantısına özel sektörde proje mühendisi olarak başladı. Kısa dönem askerlikten sonra şantiye şefi olarak sırası ile PTT Telefon yer altı inşaat, Kınalı Sakarya Otoyol İnşaatı ve Boyabat SSK Hastane inşaatlarında 1993 yılına kadar çalıştı. 1993 yılında Sinop ta kendime ait proje bürosu açarak işimi geliştirdi. Daha sonra şirketleşme süreci ile birlikte 1996 yılında ortak olarak Panel Tasarım Mimarlık Mühendislik Müşavirlik Şirketini kurdu. Faaliyetine devam eden bu şirketin % 50 hissesi ile halen ortağı. Meslek hayatının büyük bir bölümünde İnşaat Mühendisleri Odası Sinop İl Temsilciliğinin yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası üst kurul delegeliği görevlerini de yaptı. Salim Akbaş evli ve biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuk babası.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.