Dolar 32,5748
Euro 35,0148
Altın 2.432,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

 Sinop Osmaniye Köyü Kur’an Kursu Açıldı

Sinop Merkez Osmaniye Köyü Kur’an Kursu eksikleri tamamlanarak hizmete açıldı.

 Sinop Osmaniye Köyü Kur’an Kursu Açıldı
23 Şubat 2016 16:38

Sinop Merkez Osmaniye Köyü Kur’an Kursu eksikleri tamamlanarak hizmete açıldı.

Sinop Merkez Osmaniye Köyün de Merkez Camiinin  altı,Bayanlara yönelik olarak Düzenlenen Kur’an Kursunun açılışına İl Müftüsü Mustafa Erkan ,Din Hiz.ve Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Konukçu,köy Muhtarı Bahri Çeliker ,Kursiyerler ve vatandaşlar  katıldı.

Açılışta Kursiyerle konuşan İl Müftüsü Mustafa Erkan Şunları Söyledi “Osmaniye Merkez Camimizin altı Muhtarımız Din Görevlimizin ve kursiyerlerimizin gayret ve çalışmaları, halkımızın maddi fedakârlığı ile eksikleri giderilerek Bayanların hizmete hazır hale getirildi.Ebu Derda (ra) Peygamber Efendimiz (sav)den şöyle rivayet etmiştir. “Kim ilim öğrenmek için bir yola çıkarsa, Allah ona bu sebeple cennete giden yolu kolaylaştırır.  Melekler, hoşnutluklarından dolayı ilim öğrenmek isteyenlere kanatlarını gerer (serer)ler. Sudaki balıklara varıncaya kadar yer ve gök ehli âlim kişinin bağışlanması için Allah’a yalvarırlar. Âlimlerin, abide ( ibadet edene) üstünlüğü, (parlaklık, görünürlük ve güzellik bakımından) ayın diğer yıldızlara olan üstünlüğü gibidir. Kuşkusuz âlimler Peygamberlerin varisleridir. Peygamberler miras olarak ne altın ne de gümüş bırakmışlardır; onların bıraktıkları yegâne miras ilimdir. Dolaysıyla kim onu (ilmi) alırsa büyük bir pay almış olur.” (Buhari, İlim, 10)bizlerde insanları Peygamberlerin mirası olan ilimle buluşturmak için Kur’an Kurslarının adetlerini çoğaltıp Müslümanların hizmetine sunmamız gerekir. Hedefimiz her mahallemize bir Kur’an kursu yapılmasıdır. Bunun için gereken çalışmaları yapıyor ve hedefe ulaşabilmemiz için yoğun gayret gösteriyoruz. Bunu da hep beraber başaracağız Çünkü Bir toplumun erkeklerini eğitmek önemlidir. Fakat kadınlarını eğitmek toplumun tamamını eğitmektir. Açılışını yaptığımız Osmaniye Köyü Kız Kur’an Kursumuzun hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederken, emeği geçenlerin amelini makbul eylesin” dedi.

Haber: Ahmet Ermiş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.