Dolar 32,3942
Euro 35,0195
Altın 2.325,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

SİNOP OBM’nin açılışı yapıldı

Sinop’ta 34 yıl faaliyet göstermesi ardından 2011 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kapatılan Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) tekrar açıldı. Sinop OBM’nin açılış kurdelesini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kesti. 

SİNOP OBM’nin açılışı yapıldı
Aslan Özdemir
29 Ocak 2022 11:12

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katıldığı törenle açıldı.

Hayrettin Kaya

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü açılış törenine katılmak üzere Sinop’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ilk olarak valiliği ziyaret etti. Sinop Valiliği ziyareti ardından Bakan Pakdemirli Sinop Kültür Merkezi’nde paydaş ve STK’lar ile sektör toplantısı gerçekleştirdi.

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nün açılışını yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada; “Kuruluşundan bu günü 182 yıllık tarihi boyunca büyük başarılara ve hizmetlere imza atan Orman Genel Müdürlüğümüz önemli bir teşkilatımız. Bugün orman neferlerimize yeni bir birim, yeni bir taşra teşkilatı ve yeni bir bölge müdürlüğü kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Resmi kuruluşunu daha önce tamamlayıp Sinop’umuza kazandırdığımız Orman Bölge Müdürlüğümüzün açılışı için bir aradayız” şeklinde konuştu.

SİNOP OBM ÜLKEMİZE VE SİNOP’A HAYIRLI OLSUN
Pakdemirli, ağaçların ve ormanların öneminden bahsederek sözlerini şöyle sürdürdü, “Biz ağacı yalnızca odun hammaddesi olarak da görmüyoruz. Zira orman ekosistemi başlı başına bir dünya. Ormanlarımız başta oksijen üretimi olmak üzere kirli havayı süzen, kaynakları koruyan, bataklıkları kurutan, yaban hayatını hayvan çeşitliliğini muhafaza eden, küresel ısınmayı engelleyen, turizmi geliştiren, ruh ve beden sağlığını iyileştiren onlarca işlevi ve katkısı vardır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi ormanlarımız akciğerimizdir. Ormanlarımız hem süsümüz hem de gücümüzdür. Bugün bu gücün daima farkında olarak mevcut küresel ısınmadan ormanlarımızın daha az etkilenmesi için çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Geçen yıl iklim değişikliği sebebiyle yaşadığımız orman yangınları ve sel felaketlerinde büyük kayıplar verdik. Önümüzdeki dönemde böyle bir kayba mahal vermemek için yerinden ve daha hızlı müdahale edebilmek için teşkilatlarımıza yeni birimler kazandırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda taşra teşkilatımıza kazandırdığımız Sinop Orman Bölge Müdürlüğümüzün hem Sinop, hem çalışma bölgesi hem de ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum”

SİNOP’UN 3’TE 2’Sİ ORMAN
Sinop’un 3’te 2’sinin orman olduğunu dile getiren Pakdemirli, “Bu ormanlarımızın içinde ve civarındaki toplam 523 mahallemizin 461’i orman köyüdür. Dolayısıyla Sinop’ta sosyal hayatın ve ekonomik faaliyetlerin ormancılıktan azade olması mümkün değildir. Bu sebeple orman konusundaki imkanlarınızı ve gelirinizi arttırmak adına önemli çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

GEÇEN YIL BÜYÜK KAYIPLAR VERDİK
Ormanların ülkelerin akciğerleri olduğunu dile getiren Bakan Pakdemirli, geçen yıl çıkan orman yangınlarını anımsatarak, “Geçen yıl iklim değişikliği nedeniyle yaşadığımız orman yangınları ve sel felaketlerinde büyük kayıplar verdik. Önümüzdeki dönemde böyle bir kayba mahal vermemek, yerinden ve daha hızlı müdahale edebilmek için teşkilatlarımıza yeni birimler kazandırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda taşra teşkilatımıza kazandırdığımız Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün hem Sinop hem çalışma bölgesi hem de ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dua edilerek Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün açılışı gerçekleştirildi. Pakdemirli, açılış anısına Sinop Orman Bölge Müdürlüğü bahçesine fidan dikti. Sinop OBM’nin açılışı Bölge Müdürlüğü önünde davul-zurna çalarak kutlandı.

SİNOP OBM'nin açılışı yapıldı SİNOP OBM'nin açılışı yapıldı SİNOP OBM'nin açılışı yapıldı SİNOP OBM'nin açılışı yapıldı

SİNOP OBM'nin açılışı yapıldı

SİNOP OBM'nin açılışı yapıldı

YORUMLAR

  1. Sinoplu dedi ki:

    Hayırlı olsun.
    Umarız Sinop için daha çok yatırım olur her alanında.
    Turizm de sanayide gerek yollarda ve Sinop bir liman kenti niye çok büyük bir tersane yok ??
    Sinopun yerel kanalları var idi maalesef kapandı.
    Sinoplu yetkililere duyrulur.