Dolar 32,4668
Euro 34,8492
Altın 2.475,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

SİNOP MANTISINA TAM NOT

Maviş, Ankara’da Ulusal Gazetecileri Sinop Mantısı ile buluşturdu.

SİNOP MANTISINA TAM NOT
29 Temmuz 2020 09:28

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, Ankara’da bazı gazeteciler ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Gerçekleşen görüşmede Ankara’daki gazetecilere Sinop Mantısı ikram eden Maviş, “Kayserili dostlarım kızmasın ama Sinop mantısı, Kayseri mantısından daha güzel” dedi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan’ın da katıldığı ve samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada gazetecilerle Sinop’un tarihi ve doğal güzellikleri üzerine sohbet eden Maviş, ayrıca Sinop’un zengin ve lezzetli mutfağı hakkında da bilgiler verdi.

Kayseri ve Sinop illerinin mantı konusunda tatlı bir rekabet içinde olduğunu hatırlatan Maviş, “Bir Sinoplu olarak mantıda iddialı olduğumuzu düşünüyorum. Kayserili dostlarım kızmasın ama Sinop mantısı, Kayseri mantısından daha güzel. Mantımızın tadına bakmak isteyen herkesi, Türkiyemizin en mutlu şehri Sinopumuza bekliyoruz. Sinopumuz hem lezzetin hem de huzurun başkenti” ifadelerini kullandı.

Sinop mantısı gazetecilerden de tam not aldı. Sinop’a özgü mantıyı ilk defa denediğini ifade eden bazı gazeteciler, Sinop mantısının Kayseri mantısından daha lezzetli olduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.