Dolar 32,5644
Euro 34,6957
Altın 2.487,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Sinop Havalimanı Ulaşım Bilgileri

İstanbul aktarmalı olarak Türkiye’nin ve Dünya’nın her yerinden Sinop uçak bileti alarak şehrimize ulaşmak mümkün.

Sinop Havalimanı Ulaşım Bilgileri
10 Mart 2017 13:58

Senelik 150.000 yolcu kapasitesine sahip Sinop Havalimanı, Sinop il merkezine 8 km. mesafede hizmet veren, günümüzde yurt içi tarifeli uçuşlarda Türk Hava Yolları aracılığıyla İstanbul’a her gün uçuş bulunan, Sinop şehri ile birlikte gelişmekte olan bir havalimanı. İstanbul aktarmalı olarak Türkiye’nin ve Dünya’nın her yerinden Sinop uçak bileti alarak şehrimize ulaşmak mümkün. Türk Hava Yolları’nın uçuş gerçekleştirdiği yüzlerce şehirden aktarmalı olarak Sinop uçak bileti alınabilineceği gibi, birçok farklı hava yolu şirketi ile İstanbul’a bilet alınarak bağımsız aktarma yapmak mümkün. Skyscanner, turna.com gibi siteler bu seçenekler için alternatifleri sunacaktır.

Sinop havalimanı iç ve dış hatlar olarak hizmet veriyor ancak tarifeli dış hat seferi sürekli bulunmuyor. İstanbul’a Türk Hava Yolları dışında, Ankara ve Antalya’ya da dönemsel uçuşlar bulunan Sinop’tan en yoğun sefer olan ikinci şehir ise Ankara. En çok satılan biletler kategorisinde Sinop İstanbul uçak bileti satışlarından sonra Sinop Ankara arası biletler ikinci sırada geliyor.

Sinop havalimanından çeşitli tarihlerde il merkezine servis ağı düzenlendiği görüldü. Türk Hava Yolları’nın ücretsiz yolcu servisi 18 Evler ile Uğur Mumcu Meydanı arasından yolcu taşırken, Metro Turizm dolmuşları da Sinop Havalimanı ile Otogar arasında 2015’te 3 TL’ye yolcu taşımaktaydı.

Farklı şehirlerden şehrimize gelmek için, özellikle şehrimizi bilmeyen ancak güzelliğini duyan turistlerin tercihleri, boş zamanlarına kampanya döneminde uçak bileti satın almak şeklinde oluyor. Sinop Havalimanı’na, erken rezervasyon fiyatlarıyla ucuz uçak bileti alan yolcuların, il merkezine ulaşımlarında her daim kullanabilecekleri yöntem ise ticari taksi olarak görülüyor. Burada misafirlerin iyi şekilde bilgilendirileceği bir merkez ya da rehber olması şart görülüyor.

En kalabalık yerlerden Boyabat ilçesinden, Sinop merkeze ulaşmak için Boyabat – Sinop dolmuşları kullanılabilir. Boyabat Tur’un telefon numarası 0368 315 19 18 şeklinde ve sürekli seferler mevcut.

Sinop Belediyesi’ne bağlı otobüsler, özel halk otobüsleri ve dolmuşlarla da şehrin bir yerinden bir diğer bölgesine seyahat imkanı bulunurken, Sinop Havalimanı’nın yolcu kapasitesinde artış olması durumunda, bu seferlerin havalimanından da geçeceği bekleniyor. Günde bir sefer için daimi otobüs seferi konması, maliyetler açısından yersiz gibi görünse de, aslında tek uçak iniş ve Sinop’tan kalkış saatleri belli olduğundan, buna uygun düzenleme yapılabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.