Dolar 32,5470
Euro 34,7468
Altın 2.495,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

SİAD EKİBİ 6 GÜNLÜK ÇALIŞMAYI TAMAMLAYIP İSTANBUL’A DÖNDÜ

Deprem olur olmaz hemen bir kriz masası oluşturarak durum değerlendirmesi yapan SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk ve ekibi depremin olduğu gün yetkililerle de istişare ederek depremden 18 saat sonra 15 kişilik ekibi bölgeye hareket etti.

SİAD EKİBİ 6 GÜNLÜK ÇALIŞMAYI TAMAMLAYIP İSTANBUL’A DÖNDÜ
13 Şubat 2023 13:01

Salı sabahı günün ilk ışıkları ile Hatay Belen ilçesine gelen ekip  arama kurtarma çalışmalarına katılarak ilk gün enkaz altından vefat eden cenazelerin çıkarılması çalışmasına katılarak cenazeleri çıkardı.
Öğleden sonra vatandaşların talebi ile bir binadan canlı vatandaşların olduğu bilgisiyle beraber binaya ekibi ile giden SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk yetkililerle irtibata geçerek AFAD ekibini binaya yönlendirdi ve SİAD ekibinin de bizzat AFAD ile çalışarak 5 saat sonunda, depremden 40 saat sonra iki vatandaşı  Genel Başkan Turgay Öztürk’ün canlı olarak kurtarması da mutlulukla karşılandı.
Bölgede ikinci günden itibaren Sinoplu İş Adamları ve hayırseverlerle ile irtibata geçen SİAD, Hatay Kumlu ilçesi, Hatay Hassa ilçesi, Hatay Belen ilçesi, Hatay Merkez olmak üzere Hatay’da, Gaziantep Islahiye, Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde toplam 5 tır yardım malzemelerini vatandaşlara ulaştırarak çok önemli bir görevi yerine getirdi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk, “Hayatımda hiç bu kadar kötü bir manzara ile karşılaşmadım. Öncelikle canı pahasına benimle birlikte ilk gün bölgeye intikal eden Yönetim Kurulu Üyelerim, Fatih Candar Can, Ünal Demirbozan, Rafet Maniş, Sabri Özcan, Ümit Baytak, Mehmet Çor, Orhan Baş, Abdullah Demir, Barbaros Baltacı, Furkan Atalay’a bizler bölgede iken merkezden bizlere destek olan yardımları ulaştıran yönetim kurulu üyelerime ve Sinoplu İş Adamları Derneği ailesine ve hayırsever iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum. 6 gün boyunca 15 kişilik ekibimizle çok yoğun duygular yaşadık. Cenazelerle üzüldük, sağ çıkardığımız vatandaşlarımızla mutlu olduk. İnsanlarımıza yardımları ulaştırırken onların hayır dualarını aldık. Çaresizliği, umudu her türlü yoğun duyguyu yaşadık. Bölgeyi karış karış gezerek bizzat halkımıza dokunduk ve onların acısını paylaştık. “ diye konuştu.
SİAD olarak bölge ile ilgili çalışmalara devam edeceklerini kaydeden SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk yetkililerle görüşme halinde olduklarını SİAD olarak üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.