30 Nisan 2026, 18:27:11
Dolar 45,1849
Euro 53,0440
Altın 6.714,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 11°C
Pts 14°C

Scratch Cup 2026: Minik Eller Net Sıfır Temasıyla Gelecek İçin Kod Yazıyor

Scratch Cup 2026’da minik eller, Net Sıfır temasıyla geleceğe umutla kod yazıyor. Çocukların yaratıcılığı ve sürdürülebilirlik buluşuyor!

Scratch Cup 2026: Minik Eller Net Sıfır Temasıyla Gelecek İçin Kod Yazıyor
30 Nisan 2026 17:29

QNB Türkiye, Habitat Derneği iş birliğiyle düzenlenen Scratch Cup 2026 teknoloji ve kodlama yarışmasının finali, 29 Nisan tarihinde Kristal Kule’de gerçekleşti. Bu yıl “Gelecek İçin Bir Damla” teması altında toplanan çocuklar, suyun sürdürülebilir kullanımı ve çevresel konulara yönelik projelerini jüri karşısında sundu.

Yarışmanın Kapsamı ve Eğitim Programları

Scratch Cup 2026 yarışmasına 53 şehirden 870 takım başvurdu. Değerlendirmeler sonucunda, 8 şehirden 10 takım ve toplam 24 çocuk finale kaldı. Katılımcılar, projelerinde enerji, karbon döngüsü ve doğal kaynakların korunması gibi kritik çevresel konuları işleyerek teknolojiyi doğayla bütünleştiren çözümler geliştirdiler. Yarışma, QNB Türkiye’nin 2015 yılından beri Habitat Derneği iş birliğiyle yürüttüğü “Minik Eller Kod Yazıyor” sosyal sorumluluk projesinin bir parçası olarak hayata geçirildi. Bu proje kapsamında, temel dijital beceriler ve yaratıcı düşünme yetenekleri MIT’nin Scratch platformu ve Tinkercad araçları kullanılarak çocuklara kazandırılıyor. Bugüne kadar program aracılığıyla 55 binden fazla çocuğa 450 bin saatin üzerinde eğitim verilmiştir.

Finaldeki Ödüller ve Yetkililerin Açıklamaları

Finalde takımlar, 8-10 yaş ve 11-14 yaş kategorilerinde yarıştı ve her kategoride En İyi Proje, Kod Yapısı, Görsel Tasarım, Uyarlama ile Senaryo olmak üzere beş farklı alanda ödüller dağıtıldı. Tüm finalistlere ayrıca 5.000 TL değerinde hediye çeki verildi. QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan, organizasyonun çocukların teknoloji ile hayal güçlerini geliştirmesine katkı sağladığını vurgulayarak, sürdürülebilirlik ve net sıfır hedeflerle uyumlu projelerin önemine dikkat çekti. Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu ise, çocukların sadece dijital dünyaya uyum sağlamakla kalmayıp, onu şekillendiren bireyler olmalarını desteklediklerini ifade etti. Caldu, Scratch Cup’ta sunulan projelerin iklim krizi ve su kaynaklarının korunması gibi kritik meselelere yaratıcı çözümler sunduğunu belirtti.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.