Dolar 32,5998
Euro 34,8142
Altın 2.493,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Schengen Vizesi İçin Otel Rezervasyonu İşlemleri

Schengen Vizesi İçin Otel Rezervasyonu İşlemleri
25 Kasım 2022 22:47

Schengen vizesi başvurusunda, gidilecek ülkede seyahat süresince nerede konaklanacağı hakkındaki evrakların ibraz edilmesi gerekmektedir. Seyahat esnasında otel konaklaması yapacak kişi veya kişilerin rezervasyon bilgilerinin yer aldığı belgeyi, vize başvuru esnasında sunmaları istenir.

Vize başvurusunda sunulması konaklama kanıtı belgelerinden biri olan otel rezervasyon belgesi, seyahat süresince kişinin konaklayacak ayarlanmış bir yeri olduğunu ispatlar. Özellikle turizm veya iş amaçlı seyahatlerde, konaklama kanıtı olarak en sık otel rezervasyonu sunulur.

Schengen vize başvuru sırasında sunulması gereken evraklardan biri olan otel rezervasyonları ile ilgili bilgileri 2017 – 2022 yılları arasında en yüksek Schengen vize onay oranına sahip VZM Grup danışmanlarından öğrendik.

Ayrıntılı bilgi için: 0850 241 1868

Schengen Vize Başvurusu İçin Otel Rezervasyonu Yaptırmak Şart Mıdır?

Schengen vize başvurusu için otel rezervasyonu yaptırmak, Schengen ülkesinde başvuru sahibinin konaklayabileceği bir akraba ya da arkadaş olmaması durumunda zorunludur. Seyahat süresi boyunca konaklanacak otel için yapılan rezervasyonların çıktısının sunulması gerekmektedir.

Schengen Vize İşlemleri İçin Otel Rezervasyonu Nasıl Olmalıdır?

Schengen vize işlemleri için otel rezervasyonu, Schengen ülkesine seyahat amaçlı giden kişilerin vize başvuru esnasında sunması gereken, seyahati boyunca kalacağı yeri belirten evraktır.

Otel rezervasyonu yapıldıktan sonra rezervasyon yapıldığına dair onay olarak otel onay mektubu oluşturulur. Otel onay mektubu başvuru sahibinin isim ve soyisim, otele giriş ve çıkış tarihleri, otel adresi, telefon numarası ve mail adresi gibi iletişim bilgilerini ve otel rezervasyon kodunu içerir.

Vize başvurularında konsolosluğa sahte otel rezervasyonu beyan edilmesi vize reddine yol açabildiği için, eksiksiz bilgiler içeren bir onay belgesine sahip gerçek otel rezervasyonlarının yapılması önem arz etmektedir.

Örnek otel rezervasyon belgesi aşağıda verilmiştir.

Schengen Vizesi İçin Otel Rezervasyonu İşlemleri

Schengen Vizesi İçin Ücretsiz Otel Rezervasyonu Kabul Edilir Mi?

Schengen vizesi için ücretsiz otel rezervasyonu çoğunlukla konsolosluklar tarafından yeterli görülmediğinden kabul edilmez. Rezervasyona dair ödeme dekontunun bulunmaması veya konsolosluk tarafından bilinen ücretsiz rezervasyon ile iptal hakkı tanıyan tesislere rezervasyon yaptırılması hallerinde, vize için ücretsiz otel rezervasyonu yapmak sebebiyle vize başvurusu reddedilebilmektedir.

Schengen Vizesi Almak İçin Otel Rezervasyonu Onaylı Mı Olmalıdır?

Schengen vizesi almak için otel rezervasyonu onaylı olmalıdır. Rezervasyon onay numarası, başvuru yapılan dış temsilcilik tarafından kontrol edilir; sahte otel rezervasyonu yapıldığının tespit edilmesi halinde vize başvuru reddedilir ve kişiye ileriye dönük yaptırım da uygulanabilir.

Otel rezervasyonu sebebiyle Schengen vize reddi kararı verilmemesi için otel rezervasyonu onay numarasının otel ile iletişim kurularak teyit edilmesi veya e-posta gibi yöntemlerle yazılı olarak alınması ve ardından vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

Schengen Vize Başvurusu İçin Otel Rezervasyonu Nasıl Yapılır?

Schengen vize başvurusu için otel rezervasyonu booking.com, hotels.com, trivago.com.tr gibi internet sitelerinden yapılabilir; ayrıca seyahat acenteleri üzerinden de otel rezervasyonu yapılması mümkündür.

İnternet sitelerinden rezervasyon yapmak isteyen kişiler, arama kısmına gidecekleri ülke ve şehri yazarak ve seyahat tarihlerini seçerek tüm otelleri görüntüleyebilir; filtreler ile tercih edilen özellikler seçilerek arama sonuçları başvuru sahibinin kriterlerine uygun olarak sıralanır. Seçilen otel için rezervasyon veya satın alım işlemi yapıldıktan sonra, internet sitesi tarafından hazırlanan rezervasyon onay belgesi başvuru sahibine iletilir.

Schengen Vize Başvurusu İçin AirBnB Rezervasyonu Kabul Edilir Mi?

Evet, Schengen ülkelerine vize başvurularında Airbnb rezervasyonları kabul edilir. Kısa süreli seyahatler için kişiler otel dışında, Airbnb, hostel, motel, pansiyon gibi diğer konaklama seçeneklerini de tercih edebilmektedir.

*Tanıtım yazısıdır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.