Dolar 32,3589
Euro 34,7115
Altın 2.436,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C

ŞANLAN; “SESİNİZE, SES OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”

İYİ Parti Sinop İl Genel Meclis Üyesi Adayı Yılmaz Şanlan; “Türk köylüsü ve çiftçisi yüksek akaryakıt, mazot ve benzin girdileriyle ezilmiş durumda.” dedi.

ŞANLAN; “SESİNİZE, SES OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”
7 Mart 2024 16:34

İl Genel Meclis Üyesi Adayı Şanlan, son yıllarda artan akaryakıt fiyatlarıyla alakalı bir video yayımladı. Şanlan videosunda kendisinde orman ve tarım köylüsü olduğunu vurgulayarak, çizmelerini giydi, traktörüne bindi ve benzin istasyonuna gitti. Burada çalışan görevliye, mazotun litre fiyatını sordu ve 43 lira 27 kuruş olduğunun cevabını aldı. Deposunun 120 litre olduğunu ve kaç liraya dolacağını soran Şanlan, deposunun yaklaşık 5 bin 200 liraya dolacağını öğrendi. Ardından, o kadar parasının olmadığını söyleyerek görevliden 2 bin 500 liralık mazot doldurmasını, tarlasını da 2 bin 500 liralık sürebileceğini belirtti.

“KÖYLÜ BANKALARIN İPOTEKLİSİ HALİNE GELDİ”

2020 yılında aynı traktörün deposunu yaklaşık 750- 800 liraya doldurduğunun altını çizen Şanlan, yaptığı açıklamada; “Ben orman ve tarım köylüsüyüm. 21 yıllık AK Parti döneminde ne yazık ki, Türk Köylüsü, Türk Çiftçisi yüksek akaryakıt, benzin ve mazot girdileriyle, ezilmiş durumda. Tarlasını ekemiyor, ektiğini biçemiyor ve biçtiğini satamaz hale geldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Köylüsünü şöyle tanımlamıştı; ‘Köylü milletinin efendisidir.’ Diye. Ama ne yazık ki Türk Köylüsü, çiftçisi bankaların ipoteklisi haline geldi. Tarlası, traktörü birçoğu bankalara ipotekli durumda. Değerli Sinoplu hemşehrilerim, değerli köylü vatandaşlarım, biz sizin dertlerinize çözüm aramaya, sesinize ses olmaya devam edeceğiz. 21 yıldır bize bu durumu reva gören, AKP iktidarını tekrar tekrar seçmeye mecbur değiliz.” İfadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.