Dolar 32,6000
Euro 34,8429
Altın 2.494,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Sağlık Kompleksinde sona gelindi

Sinop Valisi Hasan İpek, inşaatı tamamlanarak Sağlık Müdürlüğüne teslimi yapılan 20 Milyon TL maliyetli sağlık kompleksinin 2 ay içerisinde hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Sağlık Kompleksinde sona gelindi
26 Nisan 2018 15:18

Sinop Valisi Hasan İpek, inşaatı tamamlanarak Sağlık Müdürlüğüne teslimi yapılan 20 Milyon TL maliyetli sağlık kompleksinin 2 ay içerisinde hizmete açılmasının planlandığını söyledi. Vali İpek, yapımı devam eden Toplam maliyeti 60 Milyon TL olan 300 yataklı hastane ile birlikte Sinop’a 80 Milyon TL’lik sağlık yatırımı yapıldığını belirtti. ​

Sinop Valisi Hasan İpek, inşaatı tamamlanarak Sağlık Müdürlüğüne teslimi yapılan sağlık kompleksinde incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan’dan bilgiler alan Vali İpek, içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuvarı, KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ile Sağlık Hizmetleri Başkanlığı birimlerinin yer alacağı sağlık kompleksinin 2 ay içerisinde hizmete açılacağını söyledi. İpek; “Bugün Sinop’ta 20 Milyon TL’ye mal olan Sağlık kompleksimizi gezdik. Sağlık kompleksimizde İl Sağlık Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuvarı, KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ile Sağlık Hizmetleri Başkanlığı birimleri bulunacak. Bunlarla birlikte Sinop’un değişik yerlerinde bulunan sağlık tesisleri de hastane dışında yine buraya taşınmış olacak. Burası gerçekten Sinop’ta hizmetin daha iyi verilebilmesi için bir şans olacak” dedi.

SİNOP’A 80 MİLYON TL’LİK SAĞLIK YATIRIMI YAPILDI
Toplam maliyeti 60 Milyon TL olan 300 yataklı hastane inşaatının da devam ettiğini hatırlatan Vali Hasan İpek, her iki yatırım için Sağlık Bakanlığının Sinop’a 80 Milyon TL harcadığını söyledi. İpek; “Aynı zamanda yine 300 yataklı hastane inşaatımız devam ediyor. O hastane inşaatımızın proje bedeli ise 60 milyon TL. Yani sadece Sinop merkeze bu yıl içerisinde 80 Milyon liralık bir sağlık yatırımı yapmış olacağız. Bunlar da Sinopluların hizmetine girmiş olacak. Bu alanı inşallah 2 aya kadar açacağız. Sadece birkaç ufak eksikleri var. Onları tespit ettik. Bu eksikliklerle ilgili, arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapacak ve yaz aylarında hem Sinop’a gelen misafirlerimiz hem de Sinoplu vatandaşlarımız, daha güzel bir ortamda sağlıkla ilgili hizmetlerini alacaklar diye düşünüyorum” diye konuştu.

SAĞLIK KOMPLEKSİ 18 BİN 392 M2 KAPALI ALANA SAHİP
31 Mart 2015 tarihinde ihalesi yapılarak 20 milyon 262 bin 96 TL sözleşme bedeli ile yapımına başlanan Sinop Sağlık Kompleksi geçici kabul eksikliklerinin giderilmesinin ardından 01 Şubat 2018 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından teslim alındı. Yeni Mahalle, kulak Sokak No:8 adresinde 6 bin 215 m2’lik alanda yapımı tamamlanan Sağlık Kompleksi binası 18 bin 392 m2 kapalı alana sahip olup, bünyesinde 22 açık, 139 kapalı olmak üzere toplam 161 araçlık otopark bulunuyor.

SAĞLIK KURUMLARI TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞECE
İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinden, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuvarı, KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) ve kiralık binalarda hizmet veren Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ile Sağlık Hizmetleri Başkanlığı birimleri yeni binasında tek çatı altına birleştirilmiş olacak. İl Sağlık Müdürlüğü idari hizmet birimlerinin tamamı kompleks binada konumlandırılacak ve içme suları, deniz, havuz ve ambalaj suları ile diyaliz su numunelerinin kimyasal ve mikrobiyolojik yönden analizlerinin yapıldığı Halk Sağlığı Laboratuarı da yeni hizmet binasında Tüberküloz laboratuarının da ilave edilmesi ile faaliyetlerine devam edecek.

20 Diş Üniti ile hizmet sunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 4 Diş Üniti ile kapasitesi artırılarak kalite standartlarına uygun, modern ve ferah iç mekanlara sahip yeni alanında halkımıza hizmet sunmaya devam edecek. Kanser tarama işlemlerinin yürütüldüğü ve Sigara Bıraktırma Polikliniği de bünyesinde bulunduran KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezimizde) kompleks içerisinde vatandaşların sağlığını korumaya yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.

Sağlık Kompleksinde sona gelindi Sağlık Kompleksinde sona gelindi

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.