Ruhsatı İptal Edilen Martı Camping’den Yasal Mücadele
Ruhsatı iptal edilen Martı Camping, yasal haklarını aramak için harekete geçti.
Sinop’un turizm tesislerinden Martı Camping’in işletme ruhsatı, Sinop Belediyesi tarafından iptal edildi. Tesis sahibi Orhan Yalçın, belediyenin herhangi bir hukuki gerekçe göstermediğini belirterek, ruhsat iptalinin ardından elektrik ve suyun kesildiğini, duş kabinleri, tuvaletler ile plaj mutfağının mühürlendiğini açıkladı.
Yalçın, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Basit Konaklama İşletme Belgesi’ne sahip olmalarına rağmen, Sinop Valiliği’nin talebiyle belediye ruhsatlarının iptal edildiğini ifade etti. Yalçın, yapılan işlemlerin kazanılmış haklarına ve mevcut mevzuata aykırı olduğunu vurguladı.
2022 yılında yapılan yasal düzenlemeyle turizm işletme belgelerinin düzenlenmesi yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçtiğini hatırlatan Yalçın, belediyenin kararının hukuka uygun olmadığını savundu. Konuyu Samsun Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdıklarını ve yürütmeyi durdurma talebinde bulunduklarını belirten Yalçın, “Hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz ve en kısa sürede yeniden faaliyete geçmek istiyoruz” dedi.