Dolar 32,3346
Euro 35,2006
Altın 2.247,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

Psikososyal Destek Hattı Açıldı

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermek üzere Psikososyal Destek Hattı hizmete açıldı.

Psikososyal Destek Hattı Açıldı
Hayrettin Kaya
18 Nisan 2020 12:03

Koranavirüs salgını sürecinden olumsuz etkilenen vatandaşlara psikolojik ve sosyal destek vermek amacı ile Sinop İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermek üzere Psikososyal Destek Hattı açıldı.

Aslan Özdemir

 

Psikososyal Destek Hattı hizmet biriminde çalışan personeller Sağlık Müdür V. Uzm. Dr. Mehmet Usta ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih Keleş tarafından ziyaret edildi.

 

Verilen hizmetler ve çalışma yapısı ile ilgili bilgilere veren Uzm. Dr. Mehmet Usta; “Covid-19 Pandemisi toplumun tüm kesimlerinin hazırlıksız yakalandığı, belirsizlik ve stres yaratan, beraberinde izolasyon, karantina gibi daha önce yaşantımızda olmayan kavramları bize deneyimleten kaygı verici bir süreç yarattı. Pandemi, gerek toplumun ruhsal olarak daha kırılgan kesimleri (daha önce psikiyatrik tanısı olan, bağışıklığı zayıf olan, 65 yaş üstü, çocuk, engelli, hamile, vb.) gerekse bu süreci geçirirken çeşitli zorluklarla karşılaşan toplumun geneli açısından ruh sağlığı ile ilgili hizmetlere erişim ihtiyacının arttığı bir süreci ortaya çıkardı. Bu dönemde yaşadıkları kaygı, üzüntü, korku, stres gibi duygularla baş edemeyen, aile içi iletişim gibi sorunlar yaşayan, çocuklarıyla ilgili danışma ve bilgilenme ihtiyacı olan vatandaşların ruh sağlığı hizmetine erişimlerini sağlamak üzere bir hat oluşturduk. Psiko-sosyal desteğe ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorsanız haftanın 7 günü saat 08.00-20-00 saatleri arasında 0(368) 261 4457 nolu telefon numarasından bize ulaşarak psikolog ve sosyal çalışmacılarımızla görüşebilir, uzman kişilerden yardım ve destek alabilirsiniz.” Dedi.

 

Pandemi sürecinde vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarımıza Psikososyal Destek vermek amacıyla hizmete açılan bu birimde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü  bünyesi  alanında uzman 2 Psikolog ve 5 Sosyal Çalışmacı vatandaşlarımıza hizmet verecek.

Psikososyal Destek Hattı Açıldı Psikososyal Destek Hattı Açıldı Psikososyal Destek Hattı Açıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.