26 Mayıs 2026, 15:51:36
Dolar 45,9050
Euro 53,4602
Altın 6.689,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Az Bulutlu
Sinop
20°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 21°C

Pınar Ezmen Doğu “Tekrarın Hafızası” ile Yapı Kredi bomontiada’da

Pınar Ezmen Doğu “Tekrarın Hafızası” ile Yapı Kredi bomontiada’da
26 Mayıs 2026 14:49

Yapı Kredi bomontiada, 5-21 Haziran 2026 tarihleri arasında Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Sanatı Anasanat Dalı’nda Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapan Pınar Ezmen Doğu’nun “Tekrarın Hafızası” başlıklı kişisel hat sergisine ev sahipliği yapıyor.

Yapı Kredi bomontiada, 5-21 Haziran 2026 tarihleri arasında Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Sanatı Anasanat Dalı’nda Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapan Pınar Ezmen Doğu’nun “Tekrarın Hafızası” başlıklı kişisel hat sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, Yapı Kredi bomontiada GALERİ’de her gün 11.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.  

 Pınar Ezmen Doğu’nun üretim ve akademik araştırmalarında yoğunlaştığı kûfi yazı, sanatçının pratiğinde yalnızca bir yazı biçimi değil; düzenin içinde saklı anlamı, sessizliğin geometrisini ve kutsalın biçim aracılığıyla görünür olduğu bir alanı işaret ediyor. Kadim bir disiplini çağdaş bir duyarlılıkla buluşturan bu yaklaşım, sanatçının üretim pratiğinin temelini oluşturuyor.

Sergide yer alan eserler, yüzey, doku ve ritim üzerinden gelişen bir görsel dil kurarken izleyiciyi hafızanın döngüsel yapısı üzerine düşünmeye davet ediyor. Tekrar eden formlar ise zaman içinde hem sürekliliği hem de değişimi aynı anda görünür kılıyor. 

“Ben tekrarları seçiyorum. Çünkü tekrar, biçimin canlı bir hareket olduğunu hatırlatır… İnanç ritüellerle, ritüeller ise tekrarlarla beslenir. Benim için tekrar, sonsuzluğa uzanan bir yolculuktur” diyen sanatçı, tekrarı bir kopya olarak değil, bir yaratım eylemi olarak görüyor: “Her yinelenişte yeni bir biçim, yeni bir varlık ve yeni bir nefes doğar. Benim için biçim bir ifade değil, bir varoluş halidir ve bu varoluş her tekrarda yeniden şekillenir.”

Pınar Ezmen Doğu’nun “Tekrarın Hafızası” sergisi 5-21 Haziran 2026 tarihleri arasında her gün 11.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.