OYAK Pazarlama’dan Deprem Farkındalığı Konferansı
OYAK Pazarlama’dan deprem farkındalığını artırmaya yönelik önemli konferans. Bilinçlenin, güvenli geleceğe adım atın.
İstanbul’da meydana gelebilecek olası depremlere karşı yürütülen çalışmalar, risklerin azaltılması ve afet anında müdahale kapasitesinin güçlendirilmesi ekseninde planlanmaktadır. Bu kapsamda, kamu kurumları ve özel sektör arasında iş birliği sağlanarak kapsamlı bir hazırlık süreci hayata geçirilmektedir.
İstanbul Valiliği Tarafından Belirlenen Temel Afet Stratejileri
OYAK Pazarlama tarafından organize edilen “Deprem Farkındalığı” konferansında İstanbul Vali Yardımcısı ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, şehrin afetlere karşı dayanıklılığını artırmak amacıyla yürütülen çalışmaların önemine işaret etti. Hersanlıoğlu, İstanbul genelinde afet risklerini azaltmaya yönelik planlar ve afetlere müdahale planlarının birlikte yürütüldüğünü belirtti. Bu süreçte, kentsel dönüşüm desteklenmekte ve kamu kurumları arasındaki koordinasyon ile kurumsal iş birliklerinin artırılması hedeflenmektedir.
Toplum ve Kurumsal Kapasitelerin Güçlendirilmesi
Vali Yardımcısı Hersanlıoğlu, afet müdahale planlarının düzenli olarak güncellenerek etkinliğinin artırıldığını, ayrıca somut eylem planlarının düzenli takip mekanizmalarıyla izlenmekte olduğunu açıkladı. Afet anında müdahale kapasitesinin yükseltilmesi için gönüllü arama-kurtarma faaliyetlerinin kritik olduğunu vurguladı ve vatandaş katılımının önemini dile getirdi. OYAK Pazarlama Genel Müdürü Yusuf Yenilmez ise afet hazırlıklarının yalnızca kamu kurumlarının değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak yükümlülüğü olduğunu belirterek, kurum bünyesinde ve paydaşlarda farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekti. Ayrıca, bu tür organizasyonların olası afetlere karşı bilinç ve hazırlık seviyesinin artırılmasına katkı sağladığını ifade etti.
Kaynak: BYZHA