Osmangazi’de Gönül Sofraları Her Geçen Gün Genişliyor
Osmangazi’de Gönül Sofraları hızla büyüyor, birlik ve paylaşmanın en güzel örnekleri her gün çoğalıyor.
Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayının manevi ruhunu yansıtan iftar sofralarını mahallelerde kurmaya devam ediyor. Son olarak Alacahırka Mahallesi’nde gerçekleştirilen programda mahalle sakinleriyle buluşan Belediye Başkanı Erkan Aydın, birlik ve beraberlik mesajlarını paylaştı.
Alacahırka’da Birlik ve Paylaşım Etkinliği
Alacahırka Pazar Alanı’nda düzenlenen iftar organizasyonuna çok sayıda vatandaş katıldı. Kurulan uzun sofralarda bir araya gelen mahalle sakinleri, Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma kültürünü birlikte yaşadı. İftar programına Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de eşlik etti. Başkan Aydın, program süresince vatandaşların bulunduğu masaları ziyaret ederek istek ve önerilerini dinledi.
Ramazan Ayının Manevi Değeri ve Sosyal Sorumluluk
Başkan Aydın, Ramazan ayının toplumsal birlik ve kardeşlik duygularını güçlendirdiğini belirterek, Osmangazi’de bu ruhu canlı tutmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. İftar saatinde yapılan dualarla oruçlar açılırken, programda güçlü bir dayanışma atmosferi oluştu. Aydın, haftalık iftar organizasyonlarında yaklaşık 4 bin kişiye hizmet verdiklerini ve Ramazan boyunca toplam 120 bin vatandaşla bir araya gelindiğini açıkladı. Ayrıca, ihtiyaç sahibi yaklaşık 20 bin vatandaşa erzak yardımı yapıldığını da vurguladı. Başkan, Ramazan’ın birlik, huzur ve bereketinin toplumun tamamını kuşatması temennisinde bulunarak, vatandaşlara teşekkür etti.
Kaynak: BYZHA