16 Mart 2026, 14:13:34
Dolar 44,1843
Euro 50,7361
Altın 7.098,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
11°C
Hafif Yağmurlu
Sal 10°C
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C

Osmangazi’de Çanakkale Ruhu Yüreklerde Can Buldu

Osmangazi’de Çanakkale ruhu, etkinliklerle yüreklerde hayat buldu. Tarihe saygı ve milli birlik duygusu herkesle paylaşıldı.

Osmangazi’de Çanakkale Ruhu Yüreklerde Can Buldu
16 Mart 2026 13:02

Osmangazi Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 111. yılına özel olarak hazırladığı “Çanakkale’den Yükselen Nefes 1915” adlı etkinlikte, kahramanlık ve fedakarlık ruhunu türkü ve anlatılarla yaşattı. Tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen zafer, Osmangazi Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen programla anıldı ve katılımcılara duygusal anlar yaşatıldı.

Anlamlı Programda Milli Ruh Canlandırıldı

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, eşi Nadire Aydın’ın yanı sıra CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ve CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz gibi davetliler etkinlikte yer aldı. Programa yoğun ilgi gösteren Osmangazili vatandaşlar, Çanakkale ruhunun yansıtıldığı türküleri Osmanğazi Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu eşliğinde dinledi. Şef Fatih Şengöçmen’in yönettiği koroda çalınan eserler, salondakilerin de eşlik etmesiyle atmosferi duygusal ve coşkulu kıldı. Ayrıca, tiyatro sanatçısı Akif Oktay, Çanakkale Zaferi’nin kahramanlık ve fedakarlık hikâyesini sahnede başarılı bir şekilde anlattı.

Başkan Aydın ve Sanatçı Oktay’dan Anlamlı Mesajlar

Başkan Erkan Aydın konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık mücadelesine vurgu yaparak, “111 yıl önce aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin vermiş olduğu mücadele sayesinde bugün özgür bir şekilde bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Atatürk’ün kurduğu vizyonun unutulmaması gerektiğini belirtti. Tiyatrocu Akif Oktay ise Osmangazi Belediyesi’nin kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiği çalışmaların önemine değinerek teşekkürlerini sundu.

Programa katkıda bulunan Belediye Başkanı Erkan Aydın, tiyatro sanatçısı Akif Oktay ve koroyu yöneten şef Fatih Şengöçmen’e Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına özel plaket takdim edildi. Etkinlik, protokol üyeleri ve vatandaşların birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.