Dolar 32,5334
Euro 34,9533
Altın 2.431,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Ormancılar Sinop Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın 2013 yılı içerisinde hayata geçirdiği ve orman köylülerinin ekonomik girdilerinin arttırılmasını hedefleyen Gelir Getirici Türlerle Ağaçlandırma Programı ve Kestane Eylem Planı çerçevesinde Erfelek ilçesinde çeşitli toplantılar yapıldı.

Ormancılar Sinop Ekonomisine Katkı Sağlıyor
4 Aralık 2013 15:14

Ormancılık çalışmalarının Sinop ekonomisine katkısı bir kez daha ortaya çıktı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Orman Genel Müdürlüğümüzce yürürlüğe konulan Kestane Eylem Planı çerçevesinde Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Sinop İşletme Müdürlüğümüzce vatandaşlarımıza özel arazilerine dikmek üzere gelir getirici tür olan kestane fidanları ücretsiz olarak dağıtıldı.

Bu kapsamda Erfelek İlçesinde sivil toplum kuruluşlarının desteğini kazanmak amacıyla Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, İşletme Müdürü Hakan Orhan ve işletme şeflerince ziyaret edildi. Ardından Erfelek Kaymakamı Sayın Feremez Babat ve Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Şimşek’in de katılımıyla vatandaşlarımıza ücretsiz olarak kestane fidanları dağıtıldı. Sinop işletme Müdürlüğünce 2013 yılında 235 dekar alanda kestane, kızılcık ve kuşburnu türlerinde gelir getirici tür ağaçlandırılması gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar ve fidan dağıtımı köy muhtarları ve vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.