5 Haziran 2026, 13:47:43
Dolar 46,0852
Euro 53,6324
Altın 6.611,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 22°C

“Opera Studio” Konser Serisinin Sezon Finali, Seyirci ile Buluştu…

“Opera Studio” Konser Serisinin Sezon Finali, Seyirci ile Buluştu…
3 Haziran 2026 10:43

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği 17. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali’nde “Opera Studio” konser serisinin sezon finali, Atatürk Kültür Merkezi – Tiyatro Salonu’nda “seyirci ile buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği 17. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali’nde “Opera Studio” konser serisinin sezon finali, Atatürk Kültür Merkezi – Tiyatro Salonu’nda “seyirci ile buluştu.
2025–2026 sanat sezonunda İstanbul Devlet Opera ve Balesi bünyesinde, Sedat – Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı iş birliğiyle Opera Studio İstanbul Projesi hayata geçirilmişti.
Projede genç opera şarkıcıları; uluslararası düzeyde önemli kariyerlere sahip orkestra şefi, opera sanatçısı ve pedagoglar eşliğinde düzenlenen ustalık atölyelerinde repertuvar gelişimi, vokal tekniği, reji, dramaturji, kariyer yönetimi ve opera sanatının tarihsel stillerinin yorumlanması gibi konularda eğitim aldı. Genç yeteneklerin, sezon boyunca İDOB bünyesinde konserlerde ve opera eserlerinde sahneye de çıktığı Opera Studio İstanbul Projesi kapsamındaki yoğun ve ilham verici eğitim süreci, genç sanatçıların sahne üzerindeki gelişimlerini izleyiciyle buluşturan özel bir sezon finali konseriyle taçlandı.
 İDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Caner Akgün’ün emekleri ve katkıları nedeni ile Prof. Güzin Gürel’e plaket sunduğu gecede; Ambroise Thomas, Gustave Charpentier, Léo Delibes, Georg Friedrich Händel, Gaetano Donizetti, Vincenzo Bellini, Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Richard Wagner, Carl Orff ve Otto Nicolai bestecilerden eserler, genç sesler; Derin Akdeniz ,Sinem Güç, İpek Zehra Evre, İrem Büşra Bayır ,Efe Doğrukul, Erencan Karadi , Uğur Etiler, Arda Durgut,Talip Savranbaşı, T. Berke Tükenmez, piyanoda Gizem Dalkılıç eşliğinde seslendirildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.