Nilüfer’de Eşsiz Spor Coşkusu
Nilüfer’de sporun heyecanını yaşayın! Eşsiz etkinlikler, turnuvalar ve topluluk ruhuyla dolu unutulmaz bir deneyim sizi bekliyor.
Nilüfer ilçesinde organize edilen 24. Uluslararası Spor Şenlikleri, düzenlenen açılış töreniyle resmen başladı. Çok sayıda okuldan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikler, farklı branşlarda yapılacak müsabakalarla devam edecek.
Açılış Töreni ve Katılımcılar
Nilüfer Belediyesi tarafından Nilüfer İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyespor Kulübü iş birliğiyle yürütülen spor şenliklerinin açılış töreni, Cengiz Göllü Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törende, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ve diğer yetkililer ile çok sayıda öğrenci hazır bulundu. Programın sunuculuğunu Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin gönüllüleri üstlendi ve açılışta işaret diliyle İstiklal Marşı okundu.
Şenliklerin Kapsamı ve Hedefleri
Başkan Şadi Özdemir, etkinliğin 24 yıldır düzenlenmekte olduğunu belirterek, 171 okuldan 20 bine yakın öğrencinin 24 farklı spor branşında yarışacağını açıkladı. Artistik cimnastik, satranç, atletizm, basketbol, yüzme ve okçuluk gibi çeşitli disiplinlerin yer aldığı şenliklerde ayrıca uçurtma, okul öncesi ve özel eğitim şenlikleri de düzenlenecek. Ayrıca, 8 kardeş kentten yaklaşık 100 öğrencinin katılımıyla uluslararası bir dostluk ortamının oluşturulacağı ifade edildi. Şenliklerin, çocukların ve gençlerin enerjisini yansıtmakla kalmayıp, sporun erişilebilir ve herkes için eşit bir hak olması gerektiğine vurgu yapıldığı kaydedildi.
Program, spor kulübü ve çeşitli okulların hazırladığı cimnastik ve halk dansları gösterileriyle sona erdi.
Kaynak: BYZHA