Dolar 32,4491
Euro 34,7379
Altın 2.437,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Nar Tüketin, Kanser ve Gripten Korunun!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ünal, basın grubuna yapmış olduğu açıklama durumunda..

Nar Tüketin, Kanser ve Gripten Korunun!
31 Ocak 2016 15:17

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ünal, basın grubuna yapmış olduğu açıklama durumunda, her mevsim türünün kendine özgü yiyecek gıdaları olmuş olduğunu ve bunların taze bir şekilde tüketilmesi durumu içerisinde o mevsime ait rahatsızlıklar başta olmak üzere birden fazla rahatsızlığa karşı tedbir alınmış olunacak olduğunu dile getirdi.

Kış ayları içerisinde özellikle C vitamini bakımından zengin meyve ve sebzelerin tüketimi yapılmasının vücut kısmının immün (bağışıklık) sistemini güçlendirecek olduğuna dikkati çekmekte olan Ünal, şu belirtilerde bulundu:

“Soğuk kış mevsimi içerisinde C vitamini bakımından oldukça zengin nar ya da taze sıkılmış nar suyu tüketimi yapılması immün sisteminin direncinde artış göstermektedir. Ve ayrıca antioksidan özelliği bulunmakta olan A ve E vitamini de içermekte olan nar, uzun vadede vücutta oluşabilecek kanser hücrelerini yok eder. Bu sayede insanlar nar tüketerek hem kanser hastalığından hem de gripten korunmuş olacaktır. Gribe yakalanan insanlar da nar tüketmesi durumunda hastalığı daha kolay ve kısa sürede atlatabilir. Çünkü nar, immün sistemini çok kuvvetli tutmakta olan bir meyvedir. Zaten hastalıklar, vücudun savunma sisteminin zayıflaması ve zararlı maddelere karşı savaşamamasından kaynaklanıyor. Bu sebep ile soğuk kış ayları içerisinde en önemli meyvenin nar olduğunu düşünmekteyiz. Nar, vücuda alınmakta olan aşırı derecedeki toksik maddeleri an itibari ile detokse etmekte görev yapar ve yok eder.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.