Dolar 32,3408
Euro 35,1094
Altın 2.240,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 10°C
Cts 12°C

Naci Demiray ‘Bu yüzden katledildiler’

Chp Ayancık İlçe Başkanı Naci Demiray ‘ Düşüncelerinden dolayı tutuklu bulunan basın emekçilerinin de bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyorum.’ dedi.

Naci Demiray ‘Bu yüzden katledildiler’
Hayrettin Kaya
24 Ocak 2018 13:03

90’lı yıllar ülkemizde aydın cinayetlerinin “seri” hale geldiği bir dönem olmuştu. Turan Dursun, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç , Uğur Mumcu, Onat Kutlar, Metin Göktepe, Ahmet Taner Kışlalı yitirdiğimiz isimlerden bazıları.
Uğur Mumcu’nun bir gazeteci olarak duruşu ve konuların üzerine gidişi, bugün karşı karşıya kaldığımız olayların yanına konduğunda şunu söylemeden edemiyor insan:
Ne kadar güncel !

Aslan Özdemir

Kaleme aldığı son yazı, yolsuzluk iddiaları üzerineydi…

Üzerinde en hassas durduğu değer, tam bağımsızlıktı…

İzinden yürüdüğü kişi, Mustafa Kemal’di…

En büyük hazinesi, satmadığı kalemiydi…

En çok tepki duyduğu şey, döneklikti…
Demokrasiden toplumsal yaşama kadar olumsuz gördüğü her şeyi eleştirir, üzerine giderdi..
Uğur Mumcu’nun yukarıda saydığımız özelliklerinin, katledilen aydınlarımızın ortak yanları olduğunu söyleyebiliriz.
Bu yüzden hedef seçildiler.

Bu yüzden katledildiler.

 

Ancak onları katledenler şunu unutmasınlar ki ; Uğur Mumcu’nun da dediği gibi “Bir kalem susar, yerini bir başkası alır. Bu kalemler tükenmez. Ne kelepçeler, ne demir kapılar, ne iddianameler ve ne de beş yıldan yirmi yıla uzanan hapis cezaları, bu kalemleri korkutamadı, bundan sonra da korkutamaz”
Hiç hak etmedikleri acı sonlarla aramızdan ayrılan demokrasi adına, barış adına, aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum.
Düşüncelerinden dolayı tutuklu bulunan basın emekçilerinin de bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyorum.

Naci Demiray

CHP Ayancık İlçe Başkanı

Naci Demiray 'Bu yüzden katledildiler'

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.